Annons

Archos 605 WiFi

Kapacitet: 30 gigabyte.
Skärm: 4,3 tum.
Mått: 22 x 82 x 15 millimeter.
Vikt: 190 gram.
PRIS: 2 890 kr.
Mer info: www.archos.com.
Betyg: sma_fiskarn_4

En välsignat kraftfull multimediemaskin att stoppa i fickan, med en rejält tilltagen skärm som dessutom håller bra skärpa och tittkvalitet från olika vinklar. Lyssna på musik, se senaste Rapport-podcasten eller film i timmar och åter timmar.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Archos senaste skapelse – 605 WiFi – är en av marknadens allra bästa film- och musikspelare.
Om de bara inte så uppenbart snålat för att hålla nere priset så hade ett toppbetyg inte heller varit omöjligt.
Vid en jämförelse med Apples minsta iPod Touch i precis samma prisläge så får du med Archos nästan fyra gånger så stor lagrings-kapacitet. Den finns även i en monstermodell med 160 gigabyte.
Spelaren kan hantera de flesta filmer och låtar du stoppar i den men, och här kommer omet och menet, bara om du köper och laddar ned extra programvara. För 20 euro spelar den de senaste Quick-Timefilmerna och iTuneslåtarna, för lika mycket till dvd-filmfiler och för ytterligare 30 får du en webbläsare att surfa trådlöst på nätet.
Vill du använda Archos apparat som en TiVo för att spela in tv-program krävs tillbehöret DVR Station för 990 kr. Då är vi uppe i hela 1 650 kronor i extrautrustning – och en helt annan total prisklass än grundpriset utlovar.
Detta gnäll åsido är Archos 605 WiFi en underbar pryl för den som ständigt måste vara uppkopplad mot kulturkosmos. Pekskärmen har en upplösning på hela 800 x 480 pixlar och bra manuella kontroller. Spelaren funkar lika bra till Mac och PC utan speciella program, bara att dra och släppa filer som till vilken disk som helst.
Användargränssnittet?
Det är acceptabelt på gränsen till bra, med möjlighet att navigera med pekskärmen eller de plastiga vipp-knapparna på högersidan.
Batteritiden är kort, men det finns ju ett extra batteripack eller billaddare att köpa till. Eller kanske en kamera att sätta på mössan för att spela in omvärlden. Och så
vidare.                     

MATS RYDSTRÖM

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar