Annons
Annons


Alexander McQueen har anlitats för att göra hightechsneakers och Neil Barrett för minimalistiska resekollektionen 96 Hours. Nu utökar Puma sitt samarbete med externa designers och varumärken – i vår lanseras projektet Puma by Schedoni, en exklusiv och limiterad kollektion av handsydda väskor och skor.

Om du råkar vara Ferrariägare känner du naturligtvis till italienska Schedoni. Det lilla familjeföretaget med 35 anställda, grundat 1880, har försett bilmärket med special­designade väskor till varje ny modell sedan 1977 och har också levererat säten till flera av deras F1-bilar, bland annat de som rattats av Michael Schumacher.

Puma By Schedoni-kollektionen levereras till 50 utvalda lyxbutiker och varuhus runt om i världen i specialtillverkade koffertar.
– Idén har varit att skapa en ”work station” i butikerna där kunden i lugn och ro kan gå igenom produkterna och själv välja mellan olika färgkombinationer i läder eller mocka, berättar Simone Schedoni.

Skon Podio kommer att tillverkas i endast 500 exemplar och levereras med ett certifikat påskrivet av alla som jobbat med den.

Annons

Modellen Autodromo finns antingen i Schedonis signaturläder garvat i Toscana, eller i en eldsäker version för motorentusiasten.

artikel_puma
Sko, Autodromo low, 5 000 kronor.

artikel_puma2
Väska, Corsa, 11 500 kronor.

Michael Dee

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar