Hoppa till innehåll

Majoritet tycker att sex på första dejten är okej

Jonas Strandberg

Hur tycker svenska singlar att den perfekta dejten ser ut? En färsk undersökning har svaren.

En årlig undersökning från Match visar att dejtandet förändrats bara det senaste året. En stor skillnad är att 40 procent av svenska singlar känner sig mer redo för ett seriöst förhållande idag än för ett år sedan. En intressant detalj är att fler män (43 procent) än kvinnor (37 procent) nu känner sig redo för en seriös relation.

Fler kvinnor än män anser dock att första dejten är avgörande. Hela 78 procent mot männens mer blygsamma 60. En tydlig majoritet i form av 67 procent av svenska singlar är positivt inställda till sex på första dejten.

Hur ser då den perfekta dejten ut? Män föredrar att äta middag med sitt sällskap, medan kvinnorna hellre tar ett glas vin. Huruvida detta beror på att kvinnor känner ett större behov av att snabbt kunna avsluta dejten i förtid på grund av exempelvis daterade profilbilder eller ett alltför brinnande intresse för Jordan Peterson framgår inte av undersökningen, men det kan man mycket lätt föreställa sig.

Undersökningen har genomförts av Kantar Public på uppdrag av Match. Den bygger på 1000 intervjuer med svenska singlar, 20–50 år. Datainsamlingen genomfördes i den slumpmässigt rekryterade Sifopanelen mellan 17 – 23 augusti 2022.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.