Annons

Som vd och sedermera styrelse­ordförande för Kanal 5 skapade han det tidiga 2000-talets stora svenska tv-framgång.

I juni i år meddelade Manfred Aronsson sin avgång från kanalen – och Canal Plus, där han också ledde styrelsens arbete. Han blir formellt kvar på sin post året ut, därefter ligger framtiden öppen (även om ”det ligger i farans riktning att jag kommer att jobba med medier”, som Aronsson uttryckte saken när han sa upp sig).

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

En sak är i alla fall klar: Han känner fort­farande igen en god affär när han ser en.

Så fort Café fotograferat Manfred Aronsson som årets bäst klädde affärsman köpte den högavlönade mediechefen loss slipsen och skjortan som stylisten valt ut från herr­ekiperingen Götrich.

Det var inte första gången klädintresserade Aronsson handlade med slipsar. När han pluggade på Handelshögskolan i Stockholm köpte han gamla restlager av slipsar från just Götrich och krängde till klasskompisar innan föreläsningarna.

– Jag var känd som ”slipsmannen” på Handels. Hade jämt en vit låda med sidenslipsar redo. Jag sålde säkert tusen stycken och försåg dessutom hela min släkt.
I medie­branschen i dag råder dock inget slipstvång. Manfred Aronsson tjänade över 19 miljoner kronor det senaste taxeringsåret, men kan gå till jobbet i trasiga jeans till kavajen. Han måttbeställer kostymer och skjortor hos Douglas Köhlqvist på Nybrogatan i Stockholm.

– Han är som en klädpolare, ett bollplank som har koll på min garderob och kan föreslå saker: ”Ska vi inte ha en skön linnekostym?” Jag har inte tid att gå och shoppa på nk på lördagar så i stället går jag till Douglas tre-fyra gånger om året.
Kvalitet framför kvantitet. Bekväm snarare än trendig. Gärna brunt och beige. Till favoriterna hör ett par jodphur och en kamelhårsulster.

– Jag är inget modelejon, men har en egen stil. Jag har alltid behållit kläder, och då är man antingen extremt efter eller faktiskt lite före. Den där orangea skjortan blir inne igen efter några år.

Kanske kommer integriteten från barndomsåren, då Manfred Aronsson härdades i bruna lederhosen i koskinn. Hans mamma är bördig från Bayern.

– Jag såg ut som en unge från Sound of music när jag satt på bussen in till Tyska skolan. Mina polare hade vissa synpunkter. Inte för att vara taskig – mode är kanske inte tyskarnas starka sida. Men de där byxorna håller hela livet.

Björn af Kleen

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar