Hoppa till innehåll

Markus Krunegård om nya ”Så mycket bättre”-säsongen: ”Hela situationen är bitvis vidrig”

Tom Cehlin Magnusson

Inspelningen fick Markus Krunegård att förstå varför folk gråter i tv.

Gentlemän som har nära till användning av uttrycket ”rövgäng” – start your engines. I veckan drar TV4:s långkörare Så mycket bättre igång, och frågan är om artistuppbådet någonsin varit mer glittrande än i år. Markus Krunegård, Plura och Ana Diaz har varit på plats under hela inspelningen, medan andra artister har varit med några dagar åt gången.

Tommy Körberg, Silvana Imam, Jakob Hellman, Lili & Sussie och Benjamin Ingrosso är bara några av de namn som kommer synas i rutan i höst. Tutti frutti, får man säga. Och frågan är väl senast man kände sånt sug efter att programmet skulle dra igång?

Tidigare i höstas intervjuade Café Markus Krunegård, bland annat om inspelningen på Grå Gåsen.

Var det lika jobbigt som du trodde på förhand?

– Hela situationen är bitvis vidrig, men det är samma för alla. Att bli tolkad var nästan jobbigast. Det blir som om någon har gjort en smörkniv i slöjden, ful eller inte – man blir ju smickrad och vill boosta den som har gjort den. Det är roligt, men ganska ansträngande.

Deltagarskaran är i år minst sagt brokig.

– Det är en ganska konstig situation att mötas i. Och vissa mötte man ju mer än andra. Det var kul att bara få åka med. Plura och jag hade rummen bredvid varandra, så vi kunde sitta och babbla på nätterna. Sedan var det ju Tommy Körberg som var väldigt rolig, en riktig … galning. Och Silvana var kul. Eller ja, alla var trevliga. Men de två är personer som så många som har åsikter om, så det är kul när den bilden inte riktigt stämmer.

Det sups mycket i programmet, har man förstått?

– Jag super nog mer i vanliga fall. Det är väl mest att det är många dagar med lite sömn. De första dagarna tog jag det lugnt. Jag och Plura satt på kvällarna och … alltså, vi hade inte så kul tyckte vi. Det var i början när man inte var varm i kläderna, och Benjamin Ingrosso eller Lisa Nilsson är mer vana vid att göra tv. Nu låter det som om jag tycker att de var tråkiga, så var det verkligen inte, men det blev trivsel-­tv – och det kan det ju få vara! Men då bestämde jag och Plura efteråt att nu ska vi ha roligt. Då ­började vi supa lite, och sedan blev det jättekul.

Markus menar att det är inspelningstempot snarare än alkoholen som tär på deltagarna. 

– Förut undrade jag alltid vad det är för jävla dårar som sitter och gråter i tv, men dag fem fattade jag. Ingen sömn och sedan – ”med på länk, din döda mormor!”. Så det var mer tempot, att det var så intensivt. Och såklart kombinerat med att man dricker varje dag.

Premiäravsnittet av ”Så mycket bättre” sänds fredag 23 oktober på TV4.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.