Hoppa till innehåll

Matthew McConaughey har gjort Youtube-videos i två år – och ingen har lagt märke till det

Sofia Börjesson

Den amerikanska sajten Esquire har uppmärksammat något som de allra flesta har lyckats missa – nämligen att skådespelaren Matthew McConaughey har en egen Youtube-kanal.

matthew

I all tysthet har McConaughey postat sina webcam-klipp på Youtube-kanalen, och allt som oftast handlar de om välgörenhet och inleds med orden ”Hey everyone, McConaughey here”.

I ett av klippen, som har visats knappt 100 000 gånger på ett och ett halvt år, påminner han sina tittare om chansen att vinna ett möte med skådespelaren. I kommentarsfältet är det en som för bara ett par dagar sedan kommenterar att han inte kände till Youtube-kanalen förrän nu:

Youtbekommentar

Det var i helgen som Esquire fick nys om den prisade skådespelarens sidosysselsättning efter att en Reddit-användare uppmärksammat den. Youtube-klippet som lades upp på Reddit har nu nått över 1,3 miljoner visningar, medan de andra fortfarande ligger långt efter. När Esquire först hittade kanalen hade de övriga klippen färre än 100 000 visningar – och då har de ändå ett par år på nacken.

Matthew McConaughey kanske inte har gjort någon vidare succé på Youtube, men han har däremot knipit hem en Oscar för bästa manliga huvudroll i filmen Dallas Buyers Club och hans renommé i filmbranschen verkar till synes obefläckat. Kanske är det därför det ligger något lika delar tragiskt som beundransvärt i hans okända Youtube-kanal.

Kämpa på, Matthew!

https://youtu.be/efZT-Baue9Q

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.