Hoppa till innehåll

10 år efter första videon på Youtube – här är det märkligaste klippet

Den 23 april 2005 lades det första klippet upp på Youtube – 10 år senare har filmklippssajten över en miljard användare. Vi väljer att inte fira med några klassisk Youtubefilm utan med sajtens skummaste klipp.  * * * På Youtube laddas det upp 300 timmar av rörlig bild i minuten. Alla filmer som laddas upp består … Continued

omslag

Den 23 april 2005 lades det första klippet upp på Youtube – 10 år senare har filmklippssajten över en miljard användare. Vi väljer att inte fira med några klassisk Youtubefilm utan med sajtens skummaste klipp. 

* * *

På Youtube laddas det upp 300 timmar av rörlig bild i minuten. Alla filmer som laddas upp består inte av katter som slår sig, bebisar som äter citron eller personer som lägger konstiga grejer i en mixer. Det finns också en mörkare sida av videogemenskapen där vi erbjuds ett titthål in i bisarra människors hjärnor. En kanal för människor som före Youtube hade få möjligheter att synas. Det finns en uppsjö av videos där obskyra fetischer, excentriska människor eller oförklarliga konstfilmer får chansen att komma fram i det digitala ljuset. Det är 10 år på dagen den första filmen laddades upp på Youtube och vi tycker att det är dags att gratulera med ett klipp från den djupare delen av Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=NtSgWZbL_kE
4

Klippet börjar med detta högst oklara besök av en människa i pudelfrisyr och uttryckslöst ansikte frågar en lika skum varelse om hen gör ”the hand thing”?

2

Varelsen gör då något maniskt med sina händer. Och det visar sig att den ena gör det 24/7.

5

Det vita pudelhåret verkar gå igång på att göra grejen med händerna samtidigt som hen babblar frenetiskt.

1

Sen så slutar klippet som det börjar med att pudelfrisyren frågar om hen gör ”the hand thing” och vad man misstänker så fortsätter deras verklighet så i all evighet.

Erik Lejdelin

* * *

Läs mer!

32 bilder som bevisar att Kanye West är en barnunge

Vakna, Floyd Mayweather – du skulle ha köpt en Volvo i stället

27 gånger Zlatans kompis tagit hipsterlooken till en helt ny nivå

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.