Megabra multiverktyg

I mars gick den amerikanska flygsäkerthetsmyndigheten TSA ut med att man numera får ta ombord knivar på flygplan. De måste dock ha en bladlängd på högst fem centimeter. Och enligt en ny EU-förordning, som i nästa vecka antas av EU:s transportministrar, ska mindre knivblad som är kortare än 6 centimeter inte längre tas i beslag […]

Publicerad 2013-04-12 10:34 | Uppdaterad 2013-04-12 13:11  | Lästid: 2 minuter | Patrik Hedlund

I mars gick den amerikanska flygsäkerthetsmyndigheten TSA ut med att man numera får ta ombord knivar på flygplan. De måste dock ha en bladlängd på högst fem centimeter. Och enligt en ny EU-förordning, som i nästa vecka antas av EU:s transportministrar, ska mindre knivblad som är kortare än 6 centimeter inte längre tas i beslag på flygplatserna.

Även om vissa luftfartsmyndigheter har motsatt sig de nya reglerna kan det vara läge att sondera fickknivsmarknaden.

Precis det har vi gjort och hittat tre utmärkta modeller som man i dagsläget i alla fall får ta med sig på inrikesflighterna i USA. (Vi får helt enkelt vänta och se hur de svenska flygplatserna och det svenska luftfartsverket ställer sig till den nya EU-förordningen.)

Svart snygging
Väldesignat multiverktyg som passar utmärkt som nyckelring. Innehåller det mesta man behöver, i form av kniv, tång, nagelfil, sylvass mattskärare, sax/nagelsax, nagelfil och två skruvmejslar.
Gerber Dime Micro Tool finns för 160 kronor plus frakt här.

Lyxig minsting
En mer påkostad variant, som också den går att använda som nyckelring. Med pincett, sax, avbitartång, kabelskalare i fem storlekar  och de flesta andra tillbehör man kan tänka sig. Finns i svart, röd och blå och kommer med 25 års garanti.
Leatherman Squirt ES4 finns här för cirka 370 kronor plus frakt.

 

Golfarens bästa vän
Är avsedd att bäras med i fickan på golfrundan, så kommer därför utan nyckelring. Däremot är den utrustad med greenlagare, pincett, tandpetare, nagelsax och kniv. Hur skönt är det inte att slippa använda naglarna till det som killen på bilden nedan håller på med?
Victorinox Golftool kostar 210 kronor plus frakt här.

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta