Annons
Annons

Karina Ljungdahl
Daniel, vad har varit bäst så här långt?

– Det som har etsat sig fast är Acnes nya silhuett med vid, kort byxa och arbetarkänga. Filippa K:s storslagna, lyxiga visning i Guldfoajén på Operan och mest av allt, Whyreds perfekt skräddade kollektion som jag såg i går kväll.

Annons

Några negativa överaskningar?
– Jag tycker inte att Resteröds visning riktigt höll måttet för att presenteras på catwalk. Det var för mycket basplagg och kändes inte fokuserat.

Har du sprungit på några sköna människor?
– Ja, jag träffade Kim Jones alldeles nyss. Han är alltid inspirerande att prata med, speciellt nu när han ska bli kreativ chef på anrika, brittiska herrmodehuset Dunhill. Jag brukar få ett axplock av sällsynt gammal gospelhouse från New York av honom, det är alltid uppskattat.

Hur fortsätter veckan?
– Jag ser fram emot Fifth Avenue Shoe Repair nu på eftermiddagen. Det ska bli intressant att se om de har gjort några extravaganta couture-plagg i år också. Och i morgon blir det spännande att se hur Björn Borg tar vidare sin satsning med White Collection.

artikelbild_mellansnack

Lovisa, vad har varit bäst hittills?

– Sandra Backlunds plagg med garnmuskler får mig att tänka på stickade Michelingubbar eller robotar, det är härligt när modet sätter igång fantasin som hennes kreationer gör. Jag tycker också att Dagmar visade en av sina finaste kollektioner hittills, glamourösa kreationer i väldigt fina material.

Besvikelser?
– Att det var så otroligt mörkt ljus på Carin Westers annars väldigt fina
visning var ett litet minus, det var svårt att se detaljerna.

Har du träffat på några sköna människor?
– Det är kul att se internationell press som portugisiska ELLE, fotobloggaren Facehunter och i-D på front row! På +46-mässan hann jag också prata lite med designerna bakom märket Noir & blanc som visade sin fjärde kollektion – det är alltid inspirerande att träffa unga, nya designers.

Hur ser fortsättningen på veckan ut för din del?
– Helena Hörstedt ikväll ska bli intressant, hennes arbetade skapelser är alltid fantastiska. Beckmans stickvisning imorgon vill jag inte missa, man vill ha koll på nästa designergeneration också. Sedan avslutas veckan med årets modefest ELLE-galan – jag ser fram emot en spännande prisutdelning och mingel med allra högsta modegrad!

PETER SMIRNAKOS

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar