Annons

T A C K  T I L L  S P O N S O R E R N A


 

Logga-UNIBET     Logga-SONOS

Logga-VIAPLAY         Logga-SCANDIC ANGLAIS         Logga-CASK

Logga-PS4        Logga-Heiniken        Logga-101

 

Spelar i den absoluta botten av seriesystemet – men tar ishockeyn på blodigt allvar

Sveriges skönaste korplag? Nej, The Mighty Dronts spelar inte ens i korpsystemet – men det hindrar inte dem från att satsa stenhårt. 

Markus Thunberg

dronts1

The Migthy Dronts brinner för ishockey på ett sätt som värmer det kallaste ishockeyhjärta. Säsongen är precis avgjord i Timrå. Laget slutade på två poäng i grundserien och åtta i slutspelet. Sist, tyvärr. Men på sin Facebooksida håller de modet uppe med sammanfattningar av spelarnas insatser, matchrapporter och pepp inför en kommande prisgala. Lagets General Manager Martin Lund summerar:

– Säsongen gick inte så jävla bra men vi har en utvecklingskurva som pekar rakt upp mot himlen, det är det viktigaste.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Nu börjar lagbygget inför 15/16.

– Det är inte blodigt allvar, men det blir ändå alltid blodigt allvar när vi spelar och vi vill vinna till varje pris, säger Martin.

dronts

Martin Lund. 

Dronterna startade som ett kompisgäng som väldigt gärna ville spela ishockey, det fanns ingen liga och veteranserien hade som krav att alla skulle vara över 35 år. Korpen ville inte ha med dem att göra – då startade Marin Lund och några andra den egna ligan Local Hockey League där alla som inte spelar för en riktig klubb får vara med.

– Någon sa att vi var som NHL-laget Mighty Ducks men vi var mer som Mighty Dronts, en fet fågel som inte kan flyga, säger han.

Martin berättar om truppen som består av en blandning av spelare som tidigare spelat i alla möjliga lag och divisioner. Och snart är det dags för prisgalan ”Dront Awards” där lagets bästa spelare ska utses. Därefter börjar försäsongsträningen. Saker som känns igen från klubbar i nordamerika och Elitserien.

– Man måste göra det med glimten i ögat. Vi gör det här för kärleken till sporten, säger Martin Lund.

dronts3

En designer har gjort klubbens emblem, en supporter gör tidningssidor till klubben, managern har själv ritat in sitt lag på LHL-spelets framsida – och för någon vecka sedan passerade lagets Facebooksida 1000 gillamarkeringar.

Hur allvarlig är er ishockeysatsning egentligen?

– Vi försöker vara så seriösa som möjligt, säger Martin.

Har du något råd till andra hobbylag som startar upp?

– Välj folk som har tid att träna och spela, sedan är det bara att sätta spaden i backen.

1

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar