Mike Tyson gör comeback – ska slåss mot vithaj

Tydligen ska boxaren hissas ned i vattnet och försöka knocka havets mest skräckinjagande rovfisk.

Markus Aamisepp | Foto: Getty  |  Publicerad 2020-07-16 14:38  |  Lästid: 2 minuter

Det var nu för 15 år sedan den före detta boxaren Mike Tyson körde sin sista match där han förlorade mot irländaren Kevin McBride. Efter det har han inte gjort särskilt mycket: Lite småprojekt här och där, ett oväntat gästspel i den potenta bakisfilmen The Hangover (2009), några drogrelaterade besök till fängelset och en feature på Madonnas låt ”Iconic”.

Men så hände det – den före detta boxinglegendaren laddade upp en video på sig själv på Instagram med handskarna på där han pryglade mitsar för att i slutet av klippet säga ”I’m back”. Fans över hela världen golvades – Vad är det som händer? Vem ska han möta? Kommer eventuella öron att nafsas på?

Det visar sig dock att Mike Tysons nästa opponent inte är en människa. Inte ens ett däggdjur. Nej, den tidigare tungviktsmästaren ska slåss mot en vithaj.

Du läste rätt. Som en del av den nästan heliga amerikanska ”Shark Week” på Discovery Channel ska Mike Tyson hissas ned i vattnet i en bur och där möta vithajen. Exakt hur fighten ska gå till står än oklart. Men i Discoverys beskrivning av programmet står det att båda tungviktarna ska mötas i havet och att boxaren ska försöka knocka vithajen. Men tillägger också att inga djur kommer till skada i programmet

Den paradoxala beskrivningen av kampen innehållande människa mot rovfisk hintar om att mötet kanske inte blir en ren och skär nävkamp. Mike Tyson själv menar att han ser matchen som ett tillfälle att överkomma en av sina största rädslor:

– Jag likställer det här med min rädsla att återvända till boxningsringen som 54 år gammal. Under upplevelsen med Shark Week lärde jag mig att vad som än skrämmer mig kommer jag alltid kunna ta mig an utmaningen och överkomma allt som hindrar mig från att nå mitt livs uppdrag. Vilket är att uppnå den högsta potentialen jag kan i livet och komma närmare Gud, säger Mike Tyson i ett pressmeddelande.

Luddigt heter det! Tyvärr streamas inte ”Shark Week” i Sverige så vi kan ta del av det här bisarra upplägget som visas i USA den 9 Augusti. Men känner man internet rätt kommer det finnas mängder av Youtube-videor av kampen att se på i efterhand.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-07-16 14:38