Hoppa till innehåll

Modeprofilen väljer sina favoriter

John-Ruben Holtback

John-Ruben Holtback, grundare av sportvarumärket Unna, väljer sina favoriter.

John-Ruben Holtback.

Accessoar – Kultur5: Rope Bracelet

Nästan alla mina smycken är från Kultur5. Jonatan Härngren har en sån känsla i sitt hantverk. Senaste veckorna så har jag spanat in det här armbandet där man lekt med olika knuttekniker.

Resmål – Bahia, Brasilien

Vi har tillbringat mycket tid i den lilla byn Barra Grande i Bahia de senaste åren. Bahiaregionen beskrivs ofta som Brasiliens hjärta med en starkt vibrerande energi. Livsstilen här står i tydlig kontrast mot den svenska.

Bok – Eckhart Tolle: The Power of Now 

Denna bok har varit den absolut viktigaste i mitt liv. Back in the day retade jag min bror för hans kärlek till Eckhart Tolle, men de senaste sju åren har han även varit min husgud, varje kväll läser jag några sidor för att hålla mig mer ”varsevarande” som Björn Natthiko hade uttryckt det.

Inredning – Achille och Pier Giacomo Castiglioni: Toio (Flos) 

En livslång design­favorit skapad av gamla 60-talsbilstrålkastare och fiskespödelar. Ger ifrån sig det vackraste ljuset. Min favoritlampa. 

Dokumentär – Martin Margiela In His Own  Words (2019)

Få har inspirerat mig som Martin Margiela, så det var spännande när den här dokumentären kom. Den gjorde mig långt ifrån besviken.

Musik – Hästpojken: Gitarrer & bas, trummor och hat

Jag kommer på något vis alltid tillbaka till den här låten. Det göteborgska vemodet är alltid påtagligt i mig och musiken är nog den starkaste påminnelsen av uppväxten i Örgryte. 

Restaurant – Sacro, Buenos Aires 

En experimentell plant based-restaurang som gör mat jag inte sett någon annanstans. Jag fullkomligt älskar Sacro. Dessutom ligger den i en av världens bästa städer.

Konst – Wolfgang Tillmans

Jag har nästan ingen fotokonst hemma men hade gärna haft en stor print från Vivianne Sassen eller Wolfgang Tillmans på väggen. Två av mina favoritfotografer som inspirerar mig i mitt eget fotograferande.

Doft – Odin 03

Letade säkert två år efter ”min” doft, och när jag blev hopmatchad med Odin 03 på Barneys i New York så var det ett riktigt ”eureka moment”. En bra parfym lyfter alla looker. 

Mode – Unna Tempo Shorts 

Med de senaste löparshortsen från Unna ville jag ta fram något enkelt och minimalistiskt. Shortsen är skapade i ett lager av italiensk 4-way stretch Econyl med fickor för både mobil och nycklar. Här matchade med vår Energy Tee.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.