Modeprofilen väljer sina stilfavoriter

Modeprofilen Florian Alexander, parfym från Byredo och klocka från Cartier.

För Café väljer modeprofilen och kreatören Florian Alexander sina favoriter.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2023-04-18 13:37  |  Lästid: 3 minuter

Klocka: Santos De Cartier Chronograph

Klockan har en stilfull design med signatur­detaljer från Cartier, inklusive sina kantiga länkar och det klassiska Santos-korsets emblem på klockans urskiva. En drömklocka. 

Skor: Marni Calf Hair Slippers 

Snyggaste tofflorna som har skapats och dessutom otroligt sköna att gå i.

Film: The Pursuit of Happyness (2006)

För mig är den här filmen ett bevis på att hårt jobb alltid lönar sig. Det bygger på en sann historia där en försäljare från San Francisco hamnar i ekonomiskt trångmål och gör sitt yttersta för att bygga en framtid för sig och sin femårige son.

Accessoar: Smycken från Louis Abel

Louis Abel har ett distinkt formspråk som sticker ut, och när man bär smyckena kan man nästan känna hantverket och själen som lagts in i dem. De är för övrigt även en nice ”conversation starter”, då det nästan är standard att folk som man träffar frågar om smyckena när man bär dem.

Resmål: Salerno, Italien

En oerhört vacker stad belägen på Amalfikusten. Med sitt gnistrande blå vatten, fantastiska solnedgångar och charmiga kullerstensgator är Salerno den perfekta destinationen för en romantisk minisemester.

Bok: Mark Manson – The Subtle Art of Not Giving a F*ck

Boken argumenterar för att individer bör söka mening genom det som de anser vara viktigt och endast engagera sig i värden som de har kontroll över. Alla borde läsa.

Doft: Byredo Black Saffron

När jag tar på mig den här parfymen går mina tankar direkt till södra Italien. Jag ser framför mig att jag har gjort mig i ordning och är på väg ner till stranden för att avnjuta en kall Whisky sour till ljudet av vågorna.

Musik: Asake – Organise

Amapiano är en undergenre av housemusik från Sydafrika, en hybrid av deep house, jazz och loungemusik som kännetecknas av syn­tar och breda perkussiva baslinjer. Favoritlåt är Organise av Asake.

Restaurang: Chez Black, Positano

Restaurang i Positano med en fantastisk utsikt över Medelhavet och en magisk solnedgång. Bästa italienska matkulturen i en varm och intim atmosfär.

Hotell: Belvedere Resort Zanzibar

Ett paradis som ligger på den sydostliga kusten av den charmiga ön Zanzibar. Om du söker en avkopplande strandsemester eller ett äventyr i hjärtat av Zanzibar så är detta den perfekta destinationen.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-04-18 13:38