Annons


Arbetet med nya albumet – som betalats med energidryckspengar och dessutom dokumenterats i en film – tog honom från brasilianska kåkstäder till swingersfester på Nya Zeeland. Samtidigt har Anders ”Moneybrother” Wendin försökt läka såren efter en kraschad relation. Summan har blivit vad han kallar sitt värsta år i livet.

Annons

– Det var sjukt stormigt och jag mådde verkligen inte bra av det, vilket nog märks på skivan men framför allt i filmen. Det är ingen harmonisk människa som syns i bild.

Gilla Cafe.se på Facebook

Relationsproblemen har sin utgångspunkt i Wendins mörka barndomsminnen.

– Jag kommer från ett trasigt hem, och är fruktansvärt rädd för att börja älska någon. Hur mycket man än springer från den grejen finns det alltid kvar.

Alla dessa sprakande känslor har han försökt filtrera ned i sitt nya album – som spelats in i samarbete med ett kommersiellt och bevingat storföretag.

– Jag är inte så dum att jag inte inser att det kan upplevas som kontroversiellt att Red Bull betalat för min skiva. Men jag såg samtidigt inte något hinder för just Moneybrother. Ärligt talat, vad är egentligen den stora skillnaden mellan om det står Universal eller BMW på en skiva?

Sakta men säkert har artisten kommit på rätt köl igen. Han har inlett en relation med nuvarande flickvännen Haddy, startat ett samarbete med den inflytelserika managern Cynthia och ska precis osäkra sitt nya album – som han kallar ”grymt”.

– Jag känner mig jävligt taggad. Det här året ska vara no more drama.

Emil Persson

Intervjun med Anders ”Moneybrother” Wendin gjordes av Klas Ekman och är publicerad i Café nummer 5, i butik den 17 april.
Foto: Jimmy Backius

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar