Annons
Annons

Mönstra på i sommar!

Patrik Hedlund

Tigrar, tennisracketar, blommor och amerikanare – i sommar ska du ha prints på skjortan. Johan Hurtig väljer ut sina favoriter och tar reda på varför det är den mönstrade skjortans sommar.

***

Our Legacys sommarkollektion Splash är ett av många exempel på hur varumärken satsar på ovanliga prints just nu.

Annons

Vi frågade ena grundaren Jockum Hallin varför det är så.

– Jag tror det finns ett antal anledningar. Först finns ett spår där inspirationen har hämtats från afrikanska, asiatiska och sydamerikanska mönster. Vi ser också hur surfkulturen är en stark influens. Sen finns lyxspåret, där modehusens klassiska och sofistikerade prints har hittat ner till gatumodet. Tänk till exempel Kanye West i Céline-blus. Alla dessa faktorer gör att vi ser den här mönsterkavalkaden.

Vad är rätt och fel när det gäller mönstrad skjorta?
– Svårt att säga. Viktigast är att bära mönster med stort självförtroende och gott mod. Går du runt och ängslas blir det inte roligt för någon.

Hur bär man upp ett lite galnare mönster då?
– Var hel och ren i övrigt.

Funkar en mönstrad skjorta även i lite mer formella sammanhang?
– Ja, det tycker jag. Välj i så fall ett diskret mönster. Alternativt bär mönstret till ett klassiskt plagg, skjorta under mörk kavaj är ett enkelt sätt. Eller så kör du på riktigt ordentligt och bär mönstrade byxor till din smokingjacka.

Och till sist: ditt bästa stiltips i sommar?
– Är det kostymdags? Skippa skjorta, slips och finskor och ta t-shirt och Vans slipons till i stället. Inget blir roligt om du klär upp dig för hårt, hitta rätt nivåer.

Johan Hurtig

 


Rag and Bone 1 300 kr


Burberry Prorsum 3 400 kr


Gitman Vintage 1 500 kr


Woolrich Woolen Mills 1 600 kr


Engineered Garments 1 400 kr


Our Legacy, 1 300 kr

 Artikeln publicerades i Café nummer 7, 2012.

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar