Annons

[nggallery id=169]

Hitman Blood Money
360/PC/PS2/Xbox
(Io Interactive/Ubisoft)

fiskarn_4

Det fjärde spelet i den danska serien om den kallhamrade, skallige lönnmördaren 47 bryter inte ny mark på något vis. Vilket inte behövs, bör jag direkt lägga till. Hitman-konceptet är fortfarande underhållande och spännande, dessutom utomordentligt snyggt förpackat.
Herr 47 är ingen sympatisk prick, bara ett par uns bättre än de slemhögar han sätts att ha ihjäl, men det skänker Hitman blood money en skönt rutten känsla.
Du ska helst ta skurkarna av daga tyst och diskret. Distrahera med enkla tricks som att kasta ett mynt, överraska sedan bakifrån med din stryptråd och dumpa kroppen i en container. Helst, men inte med nödvändighet. I håriga lägen tvingas du gå bärsärk med slaktkniv eller hagelbrakare. En ny ökändhetsmätare reagerar på hur klumpigt du utför dina knäck, om du dödar onödigt många och lämnar vittnen. Då blir dina kommande uppdrag svårare, men med prisjägarpengarna du tjänar kan du tysta vittnen och muta dig till ett bättre rykte. Det finns en del logiska luckor i fiendernas artificiella intelligens, men Hitman lever i stället gott på sin grafiska design, spelets miljöer och den genomgående hårdkokt danska sammanbitenheten.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Mats Rydström

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar