Möt Cafés nya filmbloggare

Film är bäst på nätet. I alla fall om man ska tro det senaste tillskottet i Cafés bloggfamilj: Johannes Hobohm, som kommer att bevaka allt från b-filmer till blockbusters under parollen Filmbiten. – Det blir en bred mix, förklarar Johannes. Ny­heter, analyser, trailers och recensioner – you name it. Vad är du för en filur […]

Publicerad 2013-03-28 12:21 | Uppdaterad 2013-03-28 12:37  | Lästid: 2 minuter |

Film är bäst på nätet. I alla fall om man ska tro det senaste tillskottet i Cafés bloggfamilj: Johannes Hobohm, som kommer att bevaka allt från b-filmer till blockbusters under parollen Filmbiten.

– Det blir en bred mix, förklarar Johannes. Ny­heter, analyser, trailers och recensioner – you name it.

Vad är du för en filur egentligen?
– En 25-årig kille som är uppvuxen i Stockholm. De senaste åren har jag kastat mig fram och tillbaka i olika mediesammanhang. Har jobbat mycket med Filip och Fredrik i deras olika produktioner, skrivit för Expressen och Vecko-revyn och pluggat reklam.

Och jobbat med just film, eller hur?
– Ja, för två år sedan var jag med och samproducerade En gång i Phuket och har sedan dess samproducerat Snabba cash 2 och den kommande trean. Nu studerar jag på juristlinjen i Stockholm och kollar på film varje ledig stund jag har. Är en riktig triviajunkie.

Vad gillar du förutom film?
– Jag är graphic novel-torsk faktiskt. Dessutom väntar jag på att få fira Man­chester Uniteds tjugonde Premier League-titel snart.

Dina bästa filmtips i vår?
World war Z, Man of steel, The great Gatsby, Kick ass 2, The world’s end, Sin City 2. För att bara nämna några.

Vad händer framöver på bloggen?
– Recensioner av Iron Man 3, Warm bodies och Olympus has fallen är på gång. Missa heller inte intervjun med Filip Berg – huvudrollsinnehavaren i svenska Superbad-försöket Studentfesten.

Snabbt – vad ska jag hyra för film i kväll?
End of watch med Jake Gyllenhaal. Det är en riktigt rå och välgjord film.

Johan Hurtig

Gå genast in på Filmbiten och läs!

Dela på Facebook
Tweeta