Myten krossad: Gaming är visst socialt

Dra ner rullgardinen och släck alla lampor som stör. Det är dags att sätta sig framför skärmen och spela – helt utan dåligt socialt samvete.

Jesper Johansson  |  Publicerad 2023-11-02 14:10  |  Lästid: < 1 minuter

För oss som då och då tillbringar tiden på en onlineserver kommer det här knappast som en nyhet. Men för alla ni som fortfarande tänker att tv-spel är för ensamvargar med märklig kost och obefintlig dygnsrytm kommer här en undersökning som kanske kan få er på andra tankar.

En undersökning från Novus och Ingka Centres visar nämligen att gaming inte alls är ett så ensligt som tidsfördriv som man som oinsatt kan tro. Istället visar det sig att det är en aktivitet som kan bidra positivt till människors välmående och psykiska hälsa. Enligt undersökningen är det så att 41 procent av de som spelar regelbundet har fått nya vänner online eller stärkt redan befintliga vänskapsrelationer.

Så nästa gång du väljer konsolen framför pubhänget, ja – hänvisa till den här undersökningen för att bevisa att det visst är något socialt du sysslar med. Att du dessutom har roligt – ja, det är väl en riktigt härlig bonus…

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-11-02 14:10