Annons

Män uppger att tv-spel är bättre avkoppling än sex i ny studie

En engelsk studie visar att spel kan vara lösningen på jobbrelaterad stress.

Jakob Adolfsson
Män uppger att tv-spel är bättre avkoppling än sex i ny studie

spelmotstress

En undersökning utförd av University College London visar att fler män använder spel än sex för att varva ned.

Generellt sett menar de som gjort studien att sex och onani oftare ses som ett sätt att slappna av – medan spel oftast ses som ett meningslöst tidsfördriv.

Annons

251 män och 240 kvinnor deltog i studien och 29 procent av männen uppgav att tv-spel hjälper dem med att hantera stress, medan 27 procent svarade att sex eller att kolla på porr hjälper dem att varva ner.

Gilla Cafe.se på Facebook

Spelandet ska hjälpa dig att slappna av och göra det enklare att skapa distans till vad som skett under dagen. Jämförelsen i studien mellan spelande och icke-spelande män visar att de som spelar överlag har enklare att hantera stress.

Studien fastslår att det också finns en tydlig skillnad på upplevelse beroende på vilken typ av spel man spelar. För att tydligare fastslå vilka typer av spel som främjar psykiskt välmående föreslår UCL att forskningen bör fokuseras på filmens värld. Detta då dramaturgi och ett tydligt berättande i spel visat tecken på en sådan faktor. Om spelaren känner sig djupt nedsjunken i spelets story och händelseförlopp ger det en tydlig distans till verklighetens stress. Ett spel med tydlig story är det alla bästa, alltså.

Om du gillar att spela och/eller vill testa ett spel med story, kolla in de här sex spelen som kommer i år >

Annons

Dela (34)
Tweeta

Annons


Laddar