Annons

Drick bärs och lira retrospel på Stockholms nya gaming-bar

På N3rds Bar är det retro som gäller. Här finns över 10 konsoler från 1985 till 2005 med tillhörande spel – i en krogmiljö som är minst sagt unik.

Anaïs González Cruz
Foto: Alex Lak

Utmana polaren i Crash Bandicoot och släck törsten med en Mana Potion. Hungrig? Beställ en Tetris Plate från köket eller ge dig på en maffig Fallout Burger.

Bakom nya N3rds Bar står Alex Lak, en tv-spelsfantast som länge saknat en samlingsplats för spelintresserade.

Annons

– Den här krogen ska vara som ett externt vardagsrum dit man kommer med vänner eller lär känna nya via spelen som finns här, säger han.

Gilla Cafe.se på Facebook

Alex Lak är ägaren till N3rds Bar.

Idén föddes för två år sedan efter flera spelkvällar på olika krogar med föreningen Karategamers.

– Jag tänkte att det verkligen borde finnas en permanent krog för gamers. Så då var det bara att hoppa av föreningen, säga upp mig från mitt jobb och bygga det här från scratch.

Varje bord har en egen konsol från en särskild tidsperiod där besökarna kan välja och vraka mellan spelen. Men de som vill lira online får söka sig någon annanstans.

– Med onlinespel tappar man det sociala och sitter mycket för sig själv. Jag gillar det till en viss grad, men det har inte samma charm som retrospel, säger han.

På spelbaren är det retro som gäller.

N3rds Bar slår upp dörrarna den 14 april på Bondegatan 1 och i framtiden ska man också arrangera events med särskilda teman.

Men först gäller det att sparka igång premiärkvällen. Krogen öppnar klockan 17 – och då kan vad som helst hända, menar Alex.

– Det kommer nog bli en del överraskningar. Personalen här är väldigt kreativ och har fått helt fria händer.

Du har väl inte missat nya ”The Legend of Zelda: Breath of the Wild” för Nintendo Switch

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar