Nintendos konsol Switch släppt – nya Zelda-spelet tokhyllas

I dag släpps Nintendos nya konsol ”Switch”. I samband med releasen släpps också hett efterlängtade ”The Legend of Zelda: Breath of the Wild” – något spelvärldens recensenter går i spinn över.

Joakim Almén  |  Publicerad 2017-03-03 11:10  |  Lästid: < 1 minut

Man gillar japanska tv-spelslegendarerna Nintendo för att de avviker från Microsoft och Sonys mer strömlinjeformade sätt att göra tv-spelskonsoler på. Nu har Nintendos nya konsol Switch äntligen släppts i Sverige och världen över.

Precis som med succén Nintendo Wii handlar det inte om en traditionell konsol där prestanda prioriteras över nyskapande funktion. Switch är utformad så att du kan ta med enheten och spela ”on the run” och också koppla in den direkt i tv:n.

Gott så. Men det mest uppseendeväckande med Switch-releasen är att det nya Zelda-spelet Breath of the Wild, som släpps samtidigt som konsolen, nosar på tidernas högst rankade spel på spelvärldens motsvarighet till IMDB, Metacritic.

I skrivande stund har spelet ett snittrankingbetyg på 98 av 100 – av 63 recensioner. Spelet tangerar därmed tidigare rekordinnehavare som GTA IV, Tony Hawk’s Pro Skater 2, Soul Calibur och det som anses vara världens bästa TV-spel av många – Legend of Zelda: Ocarina of Time.

Priset för Nintendo Switch är cirka 3 700 kr och kan köpas via exempelvis Webhallen.

Kommer du att köpa Nintendo Switch? 

Tv-spel är bra! Vi har tidigare skrivit om att män uppger att TV-spel är bättre avkoppling än sex. Vi har också listat sex spel med story att hålla koll lite extra mycket på under 2017.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-03-03 15:27