Annons

Vilket är det konstigaste sms Edward Blom fått? Och vilken är hans sämsta drogupplevelse? Mathistorikern, skribenten och tv-profilen ställs mot väggen i Cafés klassiska intervjuserie.

* * *

 Vilken är din största framgång i livet?
– Sett till yttre framgångar: min examen, när jag slutförde ett stort projekt för Ica och när jag 2009 blev programledare.

Annons

Vilken är din största motgång?
– Att det dröjde så innan jag fann ”den rätta”. Det var många ensamma år med dödstråkig tid på dejtingsajter, misslyckat uppvaktande av kvinnor och, vid några tillfällen, besvärligt avböjande av kvinnor.

Gilla Cafe.se på Facebook

Vilket är det konstigaste sms du fått?
– Det lämpar sig verkligen inte för tryck.

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?
– Inte så mycket. Jag var både bildad och andligt intresserad då. Fast jag har nog blivit bättre på att förstå människor och inte bara köra på som en bulldozer.

Vilket är det värsta kok stryk du fått?
– Blev regelbundet slagen i första klass av större delen av de andra killarna i klassen. Då hade jag blåmärken över hela kroppen ibland. Däremellan var man märkligt nog vänner och lekte – och mot slutet av året upphörde det.

Vilket är det konstigaste ställe du har vaknat upp på?
– Ett tyskt parkeringsgarage, en fransk trottoar, ett svenskt dike, en kägelbana…

Vad är ditt favoritgift?
– Absint.

Har du haft en dålig drogupplevelse?
– Ja, när jag och en kamrat, efter ett recept i Anarkistens kokbok, kokade, rostade och rökte bananskal i en pipa. Någon effekt uppkom inte, men vi hostade en vecka. Anser att droger ger dåliga upplevelser – tacka vet jag alkohol!

Vilket är det märkligaste rykte du har hört om dig själv?
– Någon hade skrivit på internet att jag hade ett förhållande med bloggerskan Kissie.

Om du fick ändra en sak med ditt utseende, vad skulle du välja?
– 50 kilo mindre, annars är jag rätt nöjd.

Vilken är ditt livs bästa respektive sämsta affär?
– Bäst: köp av östtyska mark 1989. Sämst: 1991 köpte jag aktien Beijer Capital efter att ha drömt att jag gått bakom finansmannen Erik Penser på en tysk fest när han rådde någon att köpa ”Bajer”. Aktierna förlorade sitt värde flera gånger om. Efteråt förstod jag att det måste ha varit den tyska aktien Bayer som avsågs.

Patrik Hedlund
Foto (beskuret): Eva Hildén Smith.

Edward Blom, 41, är mathistoriker, skribent & tv-profil. Läs hans blogg på Edwardblom.se.

Annons

Dela (6)
Tweeta

Annons


Laddar