Någon har återskapat Berghain i Minecraft från minnet

Nu kan alla vi som aldrig varit på den mytomspunna klubben få en digital rundtur i technons högborg.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-06-07 14:27  |  Lästid: < 1 minuter

Det beryktade Berghain, som bekant inhyst i ett gammalt kraftverk i Berlin, är kanske världens mest kända nattklubb. Utöver den omtalat hedonistiska stämningen är Berghain (ö)känt för sin brutalt strikta dörrpolicy och varje helg avvisas drösvis med festsugna gynnare av den skonlösa dörrvakten Sven Marquardt (eller hans kollegor). Dessutom råder strikt fotoförbud inne på klubben.

Ska du in på Berghain måste du ta dig förbi Sven först.

För oss svennebananer som har, låt säga, begränsade möjligheter att bevista de legendariska lokalerna i våra välstrykta pikéskjortor finns det nu trots allt en chans att få en doft (kanske inte i form av svett, obskyra kemikalier och urin, men ändå) av Berghain. Reddit-användaren throwawayforlewdstuf har nämligen återskapat techno-klubbens interiörer i Minecraft. Av allt att döma från minnet och, enligt uppgift, på ett förvånansvärt korrekt vis. Dessutom har hen generöst nog lagt upp en drygt fem minuter lång rundvandring genom det digitala Berghain på Youtube.

Rundturen inkluderar bland annat det stora dansgolvet, Panorama Bar och givetvis några Dark Rooms. Nu väntar vi bara på att någon gör en Minecraft-version av den insomnade, likaledes legendariska, nattklubben Grand Garbo i Sundbyberg.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-06-10 11:44