Annons
Annons

Slate.com
1.SLATE
www.slate.com

Den amerikanska nyhets- och kulturkommenterande tidningen Slate.com är den intelligenta modediskussionens förebild. Om tendensen i svenska tidningar är att för­dumma modet är målsättningen hos Slate.com att problematisera det. Hit går du för den första ordentliga analysen av gatans modebloggar. Visst är det omvälvande med en klädbevakning som ignorerar varumärken, resonerar Slate.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Men som redan Walter Benjamin sa: Flanören är också kapitalismens spion. Industrin är inte sen att korrumpera bloggarna, skriver Slate.Hit går du för att läsa om framväxten av ett judiskt tema på catwalken – ”schmatte chic”.
Hit går du för det undersökande reportaget om världens fulaste sko, Foppatoffeln. Slate.com gör
kultur av mode, och jag fattar inte att inte fler följer efter.


2. GOOGLE BILD

images.google.se

Vilken är din favoritmodesajt?, frågade jag några av mina modejournalistkompisar. Google bild, svarade en. Och visst. Skriv in Hamish Bowles eller Gay Talese och Google bild är plötsligt världens bästa tidning.

artikelbild_2_20_inspiratio


3. THE FASHION SPOT

www.thefashionspot.com

Diskussionsforum där konnässörerna dryftar punkestetikens återkomst i höstens Junya Watanbe-kollektion eller huruvida det är ett karriärsteg ned för Vogue-redaktören Hamish Bowles att extraknäcka för Style.com.

artikelbild_3_20_inspiratio


4. STYLE.COM

men.style.com

Alla som inte har råd att besöka mode­veckorna i verkligheten kan sitta front row via style.coms catwalkfoton. Public service från Condé Nast-konglomeratet.

artikelbild_4_20_inspiratio


5. HACKETT

www.hackett.com


Livsstil är ett diffust begrepp i modeindustrin som oftast inte betyder någonting. Men Hackett, det brittiska gentlemannamärket, fyller på ett konkret sätt sitt varumärke med en livsstil när man under rubriken ”Social and sporting calender” på hemsidan listar datum för seglartävlingar, golfturneringar och andra omistliga societetshappeningar.

artikelbild_5_20_inspiratioartikelbild_2_20butiker

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar