Nekades krogbesök på grund av mjukisbyxor: ”Pinsamt”

Tobias Skagerström  |  Publicerad 2015-10-29 16:18  |  Lästid: 2 minuter
ostersunduppe

Nyheten om att fotbollsspelarna i Östersund inte kom in på Stureplanskrogen Soap Bar när de skulle fira uppgången till Allsvenskan har roat många.

– Det var någon av oss som var under 23, så vi fick inte komma in. Några killar hade mjukisbyxor också. Det är tydligen inte heller tillåtet i Stockholm, sa mittbacken Bobo Sallander till Sportexpressen.

Cafés modechef Daniel Lindström – som själv är från Östersund – förstår inte alls varför mjukisbyxor hade något med inträdet att göra.

– Det blir komiskt eftersom Soap Bar är känt för att inte ha några höga krav på klientel eller dresscode utan är en stökig bar. Sedan blir det extra roligt eftersom mjukisbyxor är bland det trendigaste man kan ha på sig just nu i alla kategorier.

Så spelarna i Östersund låg egentligen i framkant modemässigt med sina mjukisbyxor?

– Om man bortser från att de troligen hade några byxor med en ful Team Sportia-logga eller något annat på så är de helt rätt i tiden. Hemsidan Mr Porter har över 50 olika varumärken som säljer mjukisbyxor, det är allt från Tom Ford i kashmir som kostar nästan 15 000 kronor till Kanye Wests kollektion Yeezy Boost Season 1 som är absolut hetast just nu eftersom de släpptes i går och är helt slutsålda.

Varför är mjukisbyxor så populärt?

– Just nu är modet väldigt sportinfluerat och sportkläder mixas med en dressad stil. Det handlar om bekvämlighet och funktion, alla tycker det är otroligt skönt att ha på sig sådana här byxorna hemma. Men nu kan du även ha det utanför ditt hus med till exempel en kavaj till. Därför skiner det verkligen igenom att vakterna skulle behöva uppdatera sin modesyn. Jag tycker det är så omodernt att folk inte får komma in på grund av sina kläder och därför blir det generalfel och pinsamt för baren.

Så spelarna i Östersund borde fortsätta ha på sig sina mjukisbyxor?

– Absolut, det tycker jag! Jag går själv ut i mjukisbyxor och andra borde också göra det.

Om du vill vara lika hipp som fotbollsspelarna i Östersund så har du här två förslag på mjukisbyxor.

mjukisbyxor

Till vänster de slutsålda mjukisbyxorna från Kanye Wests Yeezy Boost Season 1-kollektion som släpptes i går och till höger är paret från Tom Ford.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-28 14:23