Nikki Sixx

joel  |  Publicerad 2006-06-28 20:44  |  Lästid: 2 minuter

Sedan The dirt – boken om Mötley Crües liv – släpptes 2001 har pudelrockarna från 80-talet på nytt blivit ett hett samtalsämne. Och racet fortsätter i rasande tempo för de fyra ex-knarkarna, som numera lever stillsamma familjeliv.
Inte minst för Nikki Sixx, bandets främste låtskrivare och självutnämnde ordförande.
Nyligen släpptes en Mötley Crüe-box med det något smaklösa namnet Music to crash your car to, han har startat ett eget klädmärke, skriver en bok om sin tid som heroinist och har både bandets återförening och frågan om vem som ska gestalta honom i filmatiseringen av The dirt att fundera över.
– Jag håller på att slutföra boken. Den blir en sorts heroindagbok och sträcker sig från julen 1986 och ett år framåt. Det värsta året i mitt liv. Jag var en dödsdömd junkie som ändå fick pryda Rolling Stones omslag. Jag tror att det blir riktigt bra och underhållande läsning – utan pekpinnar. Folk får ta sina egna beslut, men jag kan inte rekommendera min egen livsstil hela vägen.
Och hur går det med filmatiseringen av The dirt?
– Finansieringen är klar, så nu börjar det konstnärliga. Vi vill att den ska andas Trainspotting möter Clockwork orange. Jävligt ärligt, rått och komiskt men samtidigt skruvat.
Vem ska spela Nikki? Johnny Depp?
– Fan, vad bisarrt det vore! Alltså, jag har inte ägnat så många tankar åt det där. Tycker mest att det är obehagligt att nån jävla skådis ska gestalta mig.
Finns det några fantasier du fortfarande inte har levt ut?
– Om man har kvaddat en sportbil för två miljoner samtidigt som man blir avsugen av en playmate, då har man väl nästan gjort allt…
Ärligt talat, blir Mötley Crües comeback av?
– Jag tror verkligen det, i samband med att filmen har premiär i början av 2005. Efterfrågan är stor. Och bandet kommer bra överens fortfarande. Mick bor faktiskt hemma hos mig nu eftersom de renoverar hans hus.
Och så har du blivit klädguru med ditt egna märke.
– Javisst, det heter Nsixx och är grymt. Kolla in det! Vi säljer som fan, och jag jobbar som en idiot. Affärer har blivit min nya drog och dessvärre kan jag, som bekant, inte riktigt göra saker och ting med måtta.
En sista fråga: I vår firar Cafés fest för ”Sveriges 69 sexigaste kvinnor” tio år. Vill du vara DJ på festen?
– Vilken jävla ära! Jag gillar Sverige. Ni har alltid stöttat min musik och tjejerna har alltid varit tillmötesgående när jag bett dem om tjänster. Ring när det är dags!

Filip Hammar

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-12 22:48