Hoppa till innehåll

NIM City Bike

joel

Just nu pågår en cykelutställning på Malmös Form- och Designcenter. En cykel som sticker ut genom sin annorlunda design och innovativa lösningar är konceptcykeln NIM City Bike. Från början tänkte de två industridesignstudenterna Jacob von Matern och Fredrik Hylten-Cavallius bygga en cykel åt klädtillverkaren WESC. Men efter att 14 veckor passerat och skolprojektet avslutats, stod … Continued


Just nu pågår en cykelutställning på Malmös Form- och Designcenter. En cykel som sticker ut genom sin annorlunda design och innovativa lösningar är konceptcykeln NIM City Bike.

Från början tänkte de två industridesignstudenterna Jacob von Matern och Fredrik Hylten-Cavallius bygga en cykel åt klädtillverkaren WESC. Men efter att 14 veckor passerat och skolprojektet avslutats, stod en potentiell storsäljare färdig. Då intresset från klädföretagen varit svalt valde Jacob och Fredrik att fortsätta med projektet i egen regi.

forstabild_nimbike
Kedjan är utbytt mot gummiband.

Cykeln är tillverkad i kolfiber för att den ska vara lätt att bära med sig. Istället för en traditionell kedja används en gummirem som minskar ljudnivån och gör smörjoljan överflödig.

Cykellyset är en LED-variant som byggts in i ramen till skillnad mot traditionella cyklars generatordrivna motsvarigheter.

mittbild_nimbike
Låset är placerat på styret istället för vid bakhjulet.

När du cyklat klart och vill låsa din NIM Citybike vrider du styret ett kvarts varv och fixerar det sedan med en enkel nyckelvridning i styrets egna låskolv. Som extra säkerhet finns även en inbyggd låsvajer, som dras ut från ett fäste i ramen.

Cykeln finns ännu inte till försäljning, men för er som vill veta mer besök www.nimbike.com

Martin Greve

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.