Nya detaljer om Nintendos Mini-NES – bilden, kontrollen och sparmöjligheterna

Precis som vi gjorde som barn verkar vi få samlas på golvet framför tv:n när vi ska spela Nintendo. Vi behöver däremot inte längre låta konsolen stå på i flera dygn för att klara ett spel.

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-10-04 11:41  |  Lästid: 2 minuter
nya-nintendo-8-bitars

Tidigare i somras kom nyheten om att Nintendo kommer att ge ut en miniversion av sin klassiska spelkonsol som i folkmun ofta kallas ”Nintendo 8-bitars”. Konsolen kommer att inkludera 30 klassiska spel (se lista nedan) och se ut precis som den klassiska förlagan.

Releasedatumet för konsolen är satt till den 11 november och kan beställas på bl.a. CDON och NetonNet men redan nu har vi fått veta några nya detaljer om vad vi har att vänta oss.

Konsolen – vi kan spara spel

Utseendemässigt kommer vi att känna igen oss från barndomen men medan vi som barn lät konsolen stå på i timmar, dygn, ja veckor, för att det inte gick att spara kommer det problemet att vara löst till nyversionen. Genom att trycka på select-knappen kan vi spara upp till fyra gånger per spel på Mini-NES.

Kontrollerna – vi får sitta kvar på golvet

Minns ni att förr när man spelade tv-spel satt man på golvet, jättenära teven, för att sladden inte räckte längre? Sedan kom de trådlösa kontrollerna och vi vande oss snabbt med att spela halvliggandes i soffan.

Men nu verkar det som att vi får vänja om oss igen – sladden till dosan ska nämligen inte ha förlängts från originalutförandet, så det verkar som att vi återigen får samlas på golvet. Största skillnaden från förr: Nu är vår tv 50 tum, inte 22. Kan bli en upplevelse!

Bilden – vi får välja upplevelse

Apropå upplevelse kommer den nya konsolen att vara utrustad med HDMI-uttag. Men vill man verkligen spela Zelda och Super Mario 3 med krispig bild? Vill man inte spela Ice Climber med exakt så kornig bild som man gjorde när man var liten? Nintendo har lämnat beslutet till oss, det går nämligen att välja mellan tre olika bildinställningar som de kallar Pixel Perfect, klassiskt 4:3-format, eller ett CRT-filter som ger känslan av att man spelar på en gammal tv.

Konsolen finns för leverans den 11 november.

Här är alla spel till Nintendo Classic Mini.

Balloon Fight
BUBBLE BOBBLE
Castlevania™
Castlevania II: Simon’s Quest™

Donkey Kong
Donkey Kong Jr.
DOUBLE DRAGON II: THE REVENGE
Dr. Mario
Excitebike

FINAL FANTASY®
Galaga™
GHOSTS‘N GOBLINS™
GRADIUS™
Ice Climber

Kid Icarus
Kirby’s Adventure
Mario Bros.
MEGA MAN™ 2
Metroid NINJA GAIDEN®

PAC-MAN™
Punch-Out!!
Featuring Mr. Dream
StarTropics
SUPER C™

Super Mario Bros.
Super Mario Bros. 2
Super Mario Bros. 3
Tecmo Bowl™
The Legend of Zelda
Zelda II: The Adventure of Link

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-16 15:12