Annons


Sex på tv är ingen lätt sak. Antingen blir det sexologer som pratar om att vi ska ”ta på varandra och kommunicera mer” eller så blir det fnissiga panelgäster som skojar om pinsamma tillkorta­kommanden. Men nya Sexuellt på ZTV ska bli annorlunda enligt programledaren Nisse Edwall.

Annons

– Som ett kåtare Vetenskapens värld, med massor av fakta.
Nisse, som tidigare lett Hej kom och hjälp mig på MTV och Bingo Royale på SVT, undersöker bland annat i programmet hur porren påverkar oss.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Ett flertal forskare vi pratat med menar att porren inte alls är så skadlig för unga som påståtts. I stället kan den vara ett sätt att komma i kontakt med sex på ett skambefriat sex.

Va, porr är bara positivt?
– Nej, det är klart att den skördar offer och objektifierar kvinnor. Och killarna får en skev bild av att de förväntas vara konstant presterande sexmaskiner. Men porren tvingar dig att bestämma vad du tycker om den och reflektera över att du inte är ensam om att tända på vissa saker. Hur sjuk och snuskig du än tycker att din sjukaste tanke är så har alltid någon tänkt den före dig.

Vad tänder du själv på som du egentligen skäms över?
– Det skämmigaste är ju att jag faktiskt tänder på silikonbröst, Victoria Silvstedt-tjejer och sånt. Fast jag inte vill det. Och att jag tänder på det porriga American Apparel-idealet. Men det är bra att vara medveten om vad man tänder på och varför – så att man inte går och blir nån frustrerad Hagamannen.

Så varför tänder du på Silvstedt och American Apparel?
– Jag är övertygad om att det vi tänder på är kulturellt betingat, vad vi exponeras för. Och det förskjuts hela tiden. När jag var liten räckte det med att kolla i en postorder­katalog för att gå igång. Jag är säker på att man på några generationers sikt kan få folk att tända på damcyklar.

Oskar Hammarkrantz

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar