Annons

Nitty Gritty i konkurs

Nordens mest omtalade modebutik Nitty Gritty gick i konkurs igår. "Det här är supertråkigt. Det har aldrig funnits en ambitiösare modebutik i Skandinaven", säger Cafés Daniel Lindström.

joel

Nordens mest omtalade modebutik Nitty Gritty gick i konkurs igår. "Det här är supertråkigt. Det har aldrig funnits en ambitiösare modebutik i Skandinaven", säger Cafés Daniel Lindström.Klädkedjan Nitty Gritty gick i konkurs igår.

– Bristande likviditet gjorde att de inte kunde betala sina skulder, säger Jonas Premfors till Realtid.se. Den fortsatta utredningen får utvisa om det finns andra anledningar.

Klädkedjan, som med sina olika butiker varit ett säkert tillhåll för Stockholms modeintresserade, lär bli saknade.

– Det här är supertråkigt. Det har aldrig funnits en ambitiösare modebutik i Skandinaven.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

En sån här multibrandstore har sina förebilder i till exempel Paris kedja Colette som tyvärr nu inte har någon motsvarighet i Skandinavien, säger Cafés modechef Daniel Lindström.

– Samtidigt är jag övertygad om att delägarna Hugo Bergström och Peter Åsbrink kommer att fortsätta på något sätt i den här branschen, fortsätter Daniel. De är duktiga och har stor erfarenhet.

Hur kommer det sig att en så omtyckt butikskedja kan gå i konkurs?
– Jag har ingen aning om hur deras ekonomiska situation ser ut men min gissning är att de tagit på sig en för stor kostym. De har ju nästan lagt beslag på hela kvarteret runt Krukmakargatan. Man kanske har öppnat för många ytor på för kort tid.

– Vi kommer att driva verksamheten vidare en tid i ett försök att hitta en köpare till verksamheten. Men det kommer nog inte att vara ett problem då företaget har ett starkt varumärke, säger konkursförvaltaren Jonas Premfors till Realtid.se.

Patrik Hedlund

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar