Annons
Annons


Sedan mobiltelefonen gjorde armbandsuret utrotningshotat i slutet av 1990-talet har den enda accepterade klockan varit ett manligt, förgyllt armbandsur. Det är dock inte någon tröst för oss som alltid föredragit något som blinkar än något som glimmar. Som hellre vill ha en klocka med anor från NASA än schweiziska urmakare från 1600-talet.

Japanska klocktillverkaren Tokyo Flash är därför lika väl­kommen som ett UFO för oss.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

De gör helt underbart nördiga LED- och LCD-klockor med namn som Star Performer, X, DT1, klockor som är så nördiga att du måste ta en examen i avan­cerad matematik för att kunna avläsa tiden.
Nördklockans status just nu är ingen tillfällighet. Inte då Optimus Prime och Megatron mosar varandra på bioduken.

Revenge of the nerds släpps i återutgåvan ”Atomic wedgie edition”. Eller då slackernörden Seth Rogen känns som en manlig förebild värd att bejaka. Det är därför inte mer än naturligt att digitalklockan känns lika retromodern som snygg.

Det bör vi som ser digitaliseringen av tiden som ett mänskligt framsteg fira med att spänna något stort, plastigt och väldigt intelligent runt armen. Douglas Adams skriver i Liftarens guide till galaxen om människorna att, ”de där apbaserade livsformerna är så otroligt primitiva att de fortfarande tycker att digitalklockor är en bra uppfinning”. Vi erkänner helhjärtat.       

Klockor från Tokyo Flash hittar du på www.tokyoflash.com.

ANDERS RYDELL

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar