Hoppa till innehåll

Nordens största drive in-bio återvänder till Solvalla

Stockholm Filmfestival expanderar sitt utomhuskoncept från förra året och återvänder i sommar med ett späckat drive in-program.

Det är åter dags för alla filmälskare att rulla mot Solvallas parkering som även i sommar förvandlas till utomhusbiograf för bil- och cykelburna. Bilstolen, lådcykeln, bagageluckan eller pickup-flaket blir till biofåtölj och filmljudet rattas in på radion.

“Vårt drive-in-koncept har verkligen hittat sin publik och börjar nu bli en tradition. Vi är stolta över årets program där vi plockat en bukett av favoriter från olika genrer och passande för drive-in står bilen i fokus i flera av filmerna.” säger Beatrice Karlsson, programchef, Stockholms filmfestival.

Lämpligt nog står bilen i fokus i flera av filmerna, som exempelvis Drive, Lost Highway, Ung Rebell och Mad Max: Fury Road, men allt från skräck (Exorcisten) till romantik (Dirty Dancing) går att hitta i säsongens utbud. Hela programmet finns här och biljetterna släpps den 8 maj.

Foto: Vanessa Pehrs
Foto: Faye Landeborn

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.