Hoppa till innehåll

Norske golfstjärnan Viktor Hovlands oväntade passion

Viktor Hovland och James Hetfield.
Joakim Almén

Viktor Hovland är en av de största stjärnorna på PGA-touren. Den populäre norrmannen har även golfvärldens kanske mest överraskande musiksmak.

Det krävs inte speciellt mycket för att sticka ut som idrottsman. Oftast är sportpersoner relativt slätstrukna utan någon större hobby- eller personlighets-usp utanför det dem är bäst i världen på. Därför blir man glad av en Nils van der Poel-figur som erbjuder någonting annorlunda.

Samma med norske supergolfaren Viktor Hovland. Han verkar förvisso inte i samma filosofiska personlighetsuniversum som van der Poel. Men för att vara golfspelare är ovanligt karismatisk och har dessutom en mycket oväntad passion.

Viktor Hovland i J.Lindeberg-tisha. Foto: Getty Images

Den 25-årige världsfyran älskar metal och specifikt metalgenren metalcore. Till metalcore brukar band som Killswitch Engage, Avenged Sevenfold och Bring Me The Horizon räknas.

Hovland började enligt egen utsago som en ”typisk skandinavisk EDM-lyssnare” och det var först i högstadiet han fann band som Metallica och Iron Maiden genom sin dåvarande golftränare. Sen dess har kärleken till metal fördjupats rejält och i dag serverar Hovland sina fans årsbästalistor med metal på Spotify.

En icke-nyhet på alla sätt och vis, men också en icke-nyhet som gör att man faktiskt gillar den sprallige Hovland ännu mer. Nu får han och Norge mer än gärna vinna en majortävling i golf.

Gör som Viktor Hovland och ladda upp med dubbeltramp inför årets sista golfrundor!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.