Annons

17 prylar som gör oss lika nostalgiska som Nokia 3310

Nokia har visat vägen tillbaka till 00-talet genom att lova en ny version av sin klassiska 3310. Låt nu andra följa deras exempel och ge oss tillbaka dessa fantastiska prylar också!

Joel Linde
17 prylar som gör oss lika nostalgiska som Nokia 3310

Internet dog nostalgidöden när det läckte ut att Nokia kommer skapa en ny version av deras oförstörbara gamla 3310. När vi väl hade invaggats i nostalgidvalan låg det inte långt bort att börja drömma om andra prylar som vi saknat precis lika mycket.

Annons

Här är 17 exempel.

1. Imac G3

Så här såg liksom inte datorer ut på den tiden. De var helt gråa – liksom den fulaste beigegrå färgen tillgänglig – och bestod av inte en utan två stora lådor. Imac G3 sket i alla regler och vi blev helt mindblown! Och när man utlovar hastigheter ”från noll till internet på tio minuter” förstår vi att det blev en succé!

2. Ibook

Gilla Cafe.se på Facebook

Ja, ni förstår ju. När denna kom år 2000, två år efter succén med Imac G3, var det många hakor som skrapade i marken. Och det fattar man ju, KOLLA bara på den här skönheten!

3. Universaltouch-fjärren

Den låg därpå soffbordet som en helig gral hos rika familjer och utstrålade lyx och rikedom. Man visste också att de omöjligt kunde ha programmerat den själva så de har ju betalat någon cable guy dyra pengar för att få den att funka också. Ultimat statussymbol.

4. Freestyler-hörlurarna

Vi ville inget hellre än att lägga vantarna på ett par såna här supermegalurar när vi studsade runt och skrålade ”rockamackafo” till världens då coolaste låt, Freestyler av Boomfunk MC. (Modellen heter Sony MDR-V700DJ.)

5. Uppblåsbara möbler

uppblasbar fatolj

Kompisen som hade en uppblåsbar fåtölj på rummet visste att han hade ett jävligt bra förhandlingsläge.

6. Turtlesspelet

Konami: Teenage Mutant Ninja Turtles

Ingen spelenhet har någonsin legat skönare i händerna och ljuden, känslan, den totala extasen som infann sig när man spöade skiten ur Bebop och Rocksteady… ah, den kommer aldrig igen.

7. Glassarna från förr

gamla gb-glassar

Oklart vad vi är mest sugna på nu: parets glittrande livsglädje eller en påse Cool Bits, en Red dream och en Magnum för 12 spänn.

(Här kan du läsa om hur årets nya glassar från GB smakar)

8. Moderna mixtapes

mr music

Nånstans i Sverige satt någon som älskade dig djupt och gjorde blandband på cd åt dig, som en gång i månaden damp rätt ner i lådan. Allt du behövde göra var att häpnas över det ascoola omslaget, slänga skivan i spelaren och lägga dig i soffan för att insupa det bästa världen hade att erbjuda i musikväg just då. Den här plattan innehöll megahits som Oh, baby all, Boom boom, Scatman’s world och Kiss from a rose.

9. Cd-växlare

Att få tjoffa in inte bara en utan tre av sina favoritplattor från Mr Music i cd-spelaren var ett teknikens under som var svårt att fullt ut begripa. Det mekaniska ljudet under växlingen fungerade som vinjettmusik till huvudakten.

Klicka på pilen nedan för 8 superprylar till (Ja, Vibratorpennan är en av dem)

1 2

Annons

Dela (36)
Tweeta

Annons


Laddar