Nu är det enklare än någonsin att ta sig från JFK till Manhattan

Central Park och Manhattan i New York.

Med invigningen av The Grand Central Madison Station mitt på Manhattan i New York är det enklare att ta kollektivtrafiken från stadskärnan till flygplatsen JFK.

Helle Kikerpuu | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2023-02-03 11:34  |  Lästid: 2 minuter

Den 25 januari öppnade The Grand Central Madison Station, direkt under knutpunkten Grand Central Terminal på Manhattan, för pendeltågtrafik med Long Island Rail Road (LIRR). Det är första gången på 115 år som LIRR expanderar sin järnväg. Förutom pendlare som får det enklare att ta sig till Manhattans kärna är den nya linjen också bra för resenärer som ska till eller från flygplatsen JFK.

Den nya linjen förenklar resan mellan Manhattan och flygplatsen JFK genom att resenärer tar JFK AirTrain från terminalen till Jamaica Station i Queens och där kan du byta direkt till Manhattan. Tågen kommer att trafikera den nya linjen mellan 06.15 och 20.00 på vardagar och mellan 07.00 och 23.00. på helger. Tågen kommer att gå var 30:e minut i båda riktningarna utom under rusningstid då tågen kommer att gå en gång i timmen.

Väl framme på Manhattan kan du dessutom byta till flertalet tunnelbanelinjer (4, 5, 6, 7 och S) samt Metro-North Railroad som trafikerar stadens norra delar, bland annat pittoreska Westchester.

Nya, väldigt ljusa, The Grand Central Madison. Foto: Getty Images

Den nya stationen välkomnar resenärer med starkt upplysta ljusa salar och en 875 kvadratmeter stor abstrakt mosaik av den världskända japanska konstnären Yayoi Kusama med titeln “A Message of Love, Directly from My Heart into the Universe.”

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Artikeln publicerades först på Cafés syskonsajt Vagabond.se.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-02-03 13:17