Hoppa till innehåll

Nu kan du Airbnb-övernatta på Louvren i Paris

Linnéa Axelsson

I år fyller den ikoniska glaspyramiden utanför museet Louvren i Paris 30 år. För att fira detta har Airbnb i samarbete med Louvren skapat en tävling som låter två personer spendera en natt på detta magiska museum.

Den som under tidigt 2000-tal såg filmen Natt på museet med Ben Stiller slogs möjligtvis av den busiga tanken om hur det vore att tillbringa en natt på ett museum. Nu är chansen här! Den 30 april ska en lycklig vinnare med gäst nämligen få chansen att sova i en egen minipyramid, placerad i Louvrens stora glaspyramid i Paris

Den vinnande duon kommer att få uppleva en minst sagt spännande afton. Kvällen inleds med en skräddarsydd tur ledd av en konsthistoriker. Kända personer som Beyoncé, Jay-Z och Barack Obama har fått gå liknande turer förut. 

Louvren.

Som om det inte vore nog får vinnarduon bland annat skåla med Mona Lisa, njuta av en extravagant festmåltid och lyssna på en akustisk konsert inne i Napoleon III:s kammare innan det blir dags att återgå till den lilla pyramiden.

Louvren.

– Vi är glada över att kunna erbjuda denna unika övernattningsupplevelse för två personer på muséet i ett platsbyggt, pyramidformat sovrum. Vi vet att många människor skulle älska att nattetid få chansen att ensamma vandra runt genom Louvren och vi vill att detta ska bli en magisk och oförglömlig upplevelse. I och med partnerskapet med Airbnb hoppas vi kunna uppmuntra fler människor att upptäcka hur tillgänglig och inspirerande konst kan vara, säger Anne-Laure Béatrix, Deputy Managing Director på Musée du Louvre, i ett uttalande.

Vill du delta i tävlingen? Klicka här. Tävlingen pågår fram till den 12 april.

Artikeln publicerades först på Vagabond.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.