Modechefens 5 bästa tips för en perfekt weekend i Paris

Paris-guide med bästa baren, hotellet och restaurangen.

Baren, hotellet och kafét: Här är Daniel Lindströms franska favoriter.

Daniel Lindström | Foto: Getty Images & Instagram  |  Publicerad 2023-03-17 00:01  |  Lästid: 2 minuter

”Vilken är din favoritstad i världen?” är en fråga jag älskar att få eftersom det skapar ett ypperligt tillfälle att blygsamt kunna skryta om att man minsann är berest.

Jag brukar oftast svara Köpenhamn (”Enda stället jag kan tänka mig att bo på förutom Stockholm.”). Men ibland säger jag även Rio de Janerio (”Tänk dig ett Manhattan som ligger på en sandstrand.”) Eller Tokyo (”Stämningen är precis som i Lost in Translation.”). Berlin, Rom, New York och Milano kan jag också argumentera länge för.

Men om jag verkligen ska välja en plats, en stad, ett resmål är det såklart Paris. Min tacksamhet för att jag kunnat åka dit regelbundet i 25 år för att bevaka herrmode är oerhörd.

I det kommande numret av Café, som är ute i butik 23 mars, har vi bjudit in reseskribenten Anna Norström att dela med sig av sina bästa Paristips när det gäller krogar och prisvärda hotell. Eftersom Anna inte tagit med några av mina favoriter tar jag mig friheten att ge mina personliga rekommendationer i den franska huvudstaden. Voilà!

Butiken

The Broken Arm, 2 Rue Perrée.

Prestigebutik med hög modegrad. Här säljs fingertoppskänsligt valda delar av Rick Owens, Prada och Raf Simons. Nyligen byggde de ut lokalen och erbjuder nu även en hel svåråtkomliga böcker, prylar till hemmet och läderaccessoarer.

Hotellet

Hotel Amour, 8 Rue de Navarin. 

Foto: Getty Images

När Amour öppnade sina 24 rum i en före detta bordell blev det ett av stadens första boutiquehotell. Inramningen är bohemisk, personalen franskt snobbig och atmosfären stimmig sju dagar i veckan eftersom restaurangen i gatuplanet lockar till sig det unga och vackra folket från Pigalle.

Jag älskar att bo här för det är mer än ett hotell. När man väl checkat in stannar jag helst där varje kväll.

Kafét

Café Charlot, 38 Rue de Bretagne.

Charmigt kafé i retrostil som är fullsatt från förmiddag till natt. Om man har turen att få ett bord på uteserveringen är det den ultimata platsen för att titta på människor.

Restaurangen

Le Clown Bar, 114 Rue Amelot.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Clown Bar (@leclownbar)

För några år sedan sprang jag och kocken Tommy Myllymäki Paris Marathon tillsammans. På kvällen efter loppet skulle vi gå ut och äta och Tommy fick såklart ansvaret att boka en restaurang värdig firandet av 42 kilometers ansträngning. Vi gick till Le Clown Bar och åt – kalvhjärna!

Baren

La Perle, 78 rue Vieille du Temple.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Café La Perle (@cafelaperle)

De flesta nätter i Paris slutar på trottoaren utanför La Perle i Marais. Under modeveckorna är hela gathörnet utanför baren fullsmockat med unga människor som dricker öl i plastglas och som enligt myten är spetsad med absint. Det var här John Galliano 2011 trakasserade två gäster med starkt antisemitiska kommentarer, greps av polis och senare fick sparken som chefsdesigner på Dior. En tragisk händelse som bidrar till kulten kring La Perle. I Paris är historien ständigt närvarande.

Trevlig resa!   

Dela på Facebook
Tweeta