Hoppa till innehåll

Nu kan du skicka ditt namn till Mars med NASA:s nästa rymdsond

Marlon Appelgren

Nu kan vem som helst skicka sitt namn med NASA:s nästa rymdexpedition till Mars. Café ser till att fixa boardingkort till oss själva och 5 ögonblick vi vill ska finnas kvar för evigt.

I maj nästa år sätter NASA igång med uppdraget att styra ännu en rymsond mot planeten Mars. Expeditionen blir första gången som man har möjlighet att utforska insidan på djupet av planeten. Rymdsonden InSight är beräknad att lämna jorden i maj 2018 och kommer att landa ungefär sex månader senare, i november.

Denna gång finns möjligheten att skicka med sitt namn tillsammans med många andra på rymdresan. Detta görs möjligt genom att InSight har med sig ett microchip med cirka en miljon namn som sedan blir kvar på planeten.

För att vara med behöver du bara fylla i ett formulär på NASA:s hemsida så får du ett personligt boardingkort för ditt namn. Vi har redan säkrat vår plats och ser till att ta med oss 5 ögonblick från jordelivet på resan som inte får glömmas bort.

En solklart kandidat som borde förevigas ute i rymden är givetvis när kungen ställs mot väggen och tvingas besvara frågan om han någonsin har varit på en stripp-eller sexklubb. Om han tror det? Näe.

Något som också förtjänar att föräras genom att skickas ut till rymdens oändlighet är när tennisspelaren Mats Wilander läser upp dikten ”Droppen” i Gomorron Sverige.

Självklart skickar vi även med den oförglömliga auditionen från Idol 2006 med Sveriges kanske envisaste Anna.

Leif GW Perssons rostiga motorbåtsgrymtningar tar vi givetvis också med till Mars.

Sist men inte minst känns det givet att också skicka ut denna reklamklassiker när betongens konung Dogge Doggelito visar hur man blandar O’boy ute i orten. ”Lite sjysst betonggrädde, så det blir nice!”

Vill du också skicka ut ditt namn i rymdens oändlighet? Här kan du skaffa ditt egna boarding pass.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.