Nu kan du (teoretiskt) köpa en skulptur av Banksy för 22 kronor

Via Banksys Instagram-konto kan du vinna hans skulptur föreställandes flyktingar i en roddbåt.

Den omhuldade mystiska konstnären auktionerar ut en gigantisk skulptur föreställande en båt full av flyktingar för sanslöst lite pengar.

David Johansson  |  Publicerad 2018-12-05 14:58  |  Lästid: < 1 minuter

Det är nu nästan fyra år sedan som Banksy öppnade sin Dismaland Bemusement Park i Weston-super-Mare i Somerset, England. Tanken var att det skulle vara en deppig, ondsint twist på Disneyland, men borde snarare beskrivas som en temporär konstinstallation. 
En av skulpturerna som fanns i parken föreställde flyktingar i en trång båt, och den skulpturen har Banksy nu beslutit att lotta ut i en så kallad ”raffle”, som bäst kan beskrivas som ett lotteri där vinnaren får köpa skulpturen – för 22 kronor, eller $2.50. På Instagram skriver Banksy så här:
– You can win it for £2 if you correctly guess how much it weighs. 
Där har ni det. Vill man ha det aningen cyniska och mörka skulpturen är det bara att hosta upp 22 kronor (ungefär) och gissa rätt på vikten på skulpturen. Auktionen pågår fram till den 22 december kl 20.00 (GMT). 
https://www.instagram.com/p/Bq2Zmo9lMmh/
Samtliga intäkter från auktionen verkar gå till en organisation vid namn Choose Love, som är den första av sitt slag där du kan handla saker åt flyktingar. De har allt från tält, blöjor, sovsäckar, tandborstar och filtar. Det betyder alltså att utöver att du gör en ganska solid konstinvestering även bidrar till en varmare och mer human värld. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 02:32