Hoppa till innehåll

McDonalds senaste lansering – Nutellaburgare

Sofia Börjesson

Världens första nutella-burgare, Sweety con Nutella, går nu att köpa på McDonalds. Men det finns ett problem. Du måste åka till Italien för att lägga vantarna på denna söta nyhet.

Foto: McDonalds
Foto: McDonalds

Sweety con Nutella – alltså typ ”sött med Nutella” på italienska – innehåller alltså inte något kött för den som blev förfärad av rubriken. Istället får man helt enkelt en rejäl klick hasselnötskräm i ett hamburgerbröd, lite som en fylld munk.

Den nya bakelsen kommer att säljas i Italien på McDonalds systerkoncept Mccafé som har nått framgång i stora delar av världen. På McDonalds Kungsgatan i Stockholm öppnades just en sådan shop-in-shop år 2003, men konceptet verkade inte riktigt gå hem hos svenskarna och finns inte längre kvar.

Däremot har de vanliga McDonalds-restaurangerna utökat utbudet av Mccafé-produkter sedan 2013, så det är inte helt omöjligt att vi får se nutella-burgaren även i Sverige så småningom.

Källa: Highs Nobiety, Göteborgsposten

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.