Så smakar McDonalds tre nya gourmetburgare – signerade Johan Jureskog

Köttkungen Johan Jureskog har vunnit både VM och OS med kocklandslaget. Nu gör han hamburgare för McDonalds. Så här smakar de.

Mats Bax & Joel Linde  |  Publicerad 2016-04-07 17:34  |  Lästid: 2 minuter

Mästerkrögaren Johan Jureskog äger och driver Rolfs Kök och restaurang AG, som flera gånger utsetts till Sveriges bästa köttkrog.

Han var även tidig på trenden med gourmetburgare i Sverige och i TV3-programmet ”Världens bästa burgare” åkte han igenom USA för att vässa sina kunskaper.

Det är resultatet av den resan som nu landar på McDonalds i form av tre så kallade gourmetburgare. Det här är inte första gången som Johan Jureskog samarbetar med McDonalds. Tidigare satt han i juryn för hamburgertävlingen My Burger.

– Många tycker säkert att det är oväntat att jag vill fronta och samarbeta med McDonalds. Inte alls, tycker jag. McDonalds har varit med mig sen jag var en liten pojke, säger Johan Jureskog.

Jureskogs burgare kostar ca 89 kronor per meny – och så här smakar de.

1. New York (12 april till 2 maj)

McD-Jureskog-New-York-hires

Större variant på McDonalds klassiska cheeseburgarbröd. 226 gram nötkött kryddat med salt och peppar. Picklad gurka, karamelliserad lök, rostad lök, lagrad cheddar, mayo med smak av tryffel.

– En matig, kompakt hemlagad känsla.Tryffelmayon och cheddarn är en riktigt jäkla guldkant, men vi har två tydliga vattendelare i den picklade gurkan och karamelliserade löken.

Joel: 5. Den här kommer absolut att vara en ny favorit. Cheddarosten är riktigt, riktigt god.

Mats: 3. Jag är kluven. Det känns som att äta en bastant gryta. Tror det är den karamelliserade löken som inte funkar för mig.

2. Texas (3 maj – 23 maj)

McD-Jureskog-Texas-hires

Briocheliknande bröd med smörig smak av samma typ som på Maestro. 150 gram nötkött kryddat med salt och peppar. Bacon. Picklad rödlök, grovt skuren isbergssallad. Real mayo, spicy bull bbq och Texas cajun sås.

– En geggig burgare som smakar mycket. En ganska rejäl snyting av rökig hetta till en början, men det går inte över styr utan stannar på en lagom nivå. Stort plus för den picklade rödlöken och det krispiga baconet.

Joel: 3. Den är svårplacerad, det händer väldigt mycket i den. Brödet känns lite torrt och fluffigt, samtidigt som resten är väldigt geggig. Harmonin är inte helt där.

Mats: 3. Barbequeburgare har en tendens att mest smaka rökigt och gillar man det är den här toppen, särskilt som den picklade rödlöken sticker ut på ett bra sätt.

3. Signature (24 maj – 30 juni)

McD-Jureskog-Signature-hires

En glaserad större variant på klassiskt hamburgerbröd. 226 gram nötkött, lätt kryddat med salt och peppar. Två baconskivor. Tomat, gul lök, Svarta Sara-ost (mellanlagrad), Jureskogs ketchup kryddad med tabasco och pepparrot och dijonmajonäs.

– En tolkning av Jureskogs egen burgare på restaurang AG, som han själv kallar världens bästa burgare. Är helt klart snyggast av de tre när den kommer. Svarta Sara-osten tillsammans med den riviga ketchupen och dijonmajonäsen ger rejält med karaktär.

Joel: 4. Det känns som en ny kollega första dagen på jobbet, som man direkt känner att man kommer att tycka om.

Mats: 5. Helt klart en burgare att bygga en relation med. Både smakerna och texturen funkar riktigt bra ihop. Smakerna dröjer sig kvar och kommer igen på ett fantastiskt sätt. En klar favorit!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-08-22 11:52