Hoppa till innehåll

Ny film om den kriminella organisationen Jönssonligan

Jonas Strandberg

En nytolkning av den klassiska filmserien är på gång och når svenska biografer om ett år. Inom kort släpps hela rollistan.

Moviezine avslöjade idag att en ny Jönssonliganfilm är planerad till julen 2024. Det tycks inte vara en uppföljare till vare sig Se upp för Jönssonligan från 2020 eller den tuffare mer actionbetonade Den perfekta stöten från 2015, utan snarare en ny reboot.

Nyheter av den här typen tenderar att fylla kommentarsfält med svagsinta stackare som är trötta på att det bara är remakes och reboots hela tiden. Svarar man då att även de första Jönssonliganfilmerna var remakes av danska filmer brukar de antingen tystna eller efter en stunds krafsande i håret svara att ”det inte är samma sak”.

Nu på fredag avslöjas skådespelarna som ska axla den klassiska kriminella organisationen och oavsett vilka det blir kommer pressen naturligtvis vara stor. Vem ska egentligen få äran att axla Simon J Bergers mantel som Charles-Ingvar Jönsson?

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.