Hoppa till innehåll

Ny kokbok på gång!

Vill ni veta en hemlis? Jag håller just nu på att slutföra en ny kokbok som ska komma ut på Natur & Kultur i maj. Den heter Texas BBQ och kommer bli en mer eller mindre idiotsäker guide till hur man får till en perfekt sommar i allmänhet och perfekt rökgrillat kött i synnerhet – … Continued

Vill ni veta en hemlis? Jag håller just nu på att slutföra en ny kokbok som ska komma ut på Natur & Kultur i maj. Den heter Texas BBQ och kommer bli en mer eller mindre idiotsäker guide till hur man får till en perfekt sommar i allmänhet och perfekt rökgrillat kött i synnerhet – i allt från vanliga klotgrillar via regelrätta smokers till gamla urblåsta kylskåp.

Där kommer också finnas flera rätter med smält ost.

Förutom att skriva boken har jag denna gång faktiskt också plåtat den. Unga geniet Kristin Lidström gör formen, Li Winther har hjälpt till med rekvisitan och, precis som i Texmex från grunden, är det Maria Nilsson som är redaktör. Förutom att Maria har superkoll – hon har även ansvaret för en massa andra spännande kokböcker i vår – så är hon superambitiös och provlagar nästan alla maträtter så att allt ska flyta så smooth som möjligt för er. Följ henne gärna på instagram (användarnamn: mary_nok) för en smygkik. Några frågor?

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.