Annons

Terry Richardson
Justin Timberlake
Futuresex/Lovesounds (Sony BMG)
fiskarn_4
(För att lyssna på plattan – se längst ner på sidan.)

Gilla Cafe.se på Facebook

När byttes egentligen tönt-Justin ut mot cool-Justin? Det går faktiskt att spåra till ett speciellt tillfälle.

Annons

Hösten 2001 plåtade nämligen modefotografen Steven Klein Justin Timberlake för modebibeln Arena Homme +. Justin poserade med rakad skalle, basketboll, blodiga tänder, bar överkropp och militärshorts.

Han såg ut som gangster – mil från den fjuniga, finniga och överdrivet positiva sprattelgubbestil han hade i N’Sync. Sen dess har allt bara blivit bättre för Memfissonen.

7 miljoner sålda plattor av solodebuten Justified, två grammmis, Britney Spears har blivit Cameron Diaz, 20 har blivit 25, skinnjackan har blivit kostym och framför allt – Neptunes och Pharrell har blivit Timbaland (Timbaland är geniet bakom Aaliyah, Bubba Sparxxx, Tweet och inte minst Nelly Furtados pånyttfödda karriär).

justin_inuti

Futuresex/Lovesounds har han varit med och skruvat överallt. Första singeln Sexy back signalerade att Justin och Timbaland ville göra nåt nytt, lite sjukt. Kidsen och dansgolven skulle fatta. Gubbarna skulle klia sig i huvudet, och skitsamma om den inte nådde den bredaste massan.

De lyckades.

Duon vet nämligen att med kommande singeln My Love sitter de inne på en av 2000-talets bästa R&B-låtar. En stumt hamrande baskagge, en monoton syntslinga och Justins fenomenala falsett är det som ska få den här skivan att slå volter i platinahjulet. Och det kommer den göra. Med all rätt.

För Futuresex/Lovesounds har så klart mer än två grymma singlar. Sexy ladies känns soft Prince, Damn girl flirtar med Curtis Mayfield och LoveStoned får Michael Jackson att känna igen sig. Men inget känns mossigt eller snott. För Timbaland har den där unika känslan att få saker och ting att andas 2006 i stället för 1986.

Steven Klein har plåtat Justin även i år, denna gång till amerikanska upplagan av tidnigen GQ. Pressbilder, konvolut och skivomslag till Futuresex/Lovesounds står dock en annan herre för: Den kreddigt kontroversielle och sexgalne modefotografen Terry Richardson.

Justin har uppenbarligen tänkt på allt.

Peter Smirnakos

Nu kan du lyssna på två låtar från Justin Timberlakes nya album, direkt här på Cafe.se!

My Love
– Klicka här!

What goes around – Klicka här!

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar