Hoppa till innehåll

Ny undersökning visar: Sverige är det femte bästa landet att leva i – digitalt

Sverige rusar upp på topplistan som mäter vilka länder som är bäst i världen på internet, men vi får fortfarande se oss slagna av en granne.

Av 117 deltagande länder är Sverige det femte bästa att leva i när det gäller digital standard. Detta visar en färsk undersökning från Digital Quality of Life Index.

Sverige har klättrat stadigt sen förra årets mätning, då vi fick nöja oss med en trettondeplats. De faktorer som inkluderats i undersökningen är internetkvalitet, e-förvaltning, infrastruktur, kostnad och säkerhet. Av alla värdena presterade vi absolut sämst i kategorin kostnad, då vårt internet jämfört med många andra länders är väldigt dyrt. Priset skulle behöva förbättras med 800 procent för att matcha guldmedaljören i undersökningen – Israel.

Sveriges internetkvalitet, som tar i beräkning hastighet, stabilitet och tillväxt, ligger på elfte plats i världen och näst bäst i Skandinavien. Irriterande nog får vi här se oss slagna av Danmark.

Se hela undersökningen på Surfshark.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.