Hoppa till innehåll

Hetaste filmerna och serierna att streama i mars

Ny säsong av ”Succession”, ”The Mandalorian”, ”Ted Lasso” och ”Yellowjackets”. Dessutom har Prime Videos hajpade musikdrama ”Daisy Jones & the Six” premiär. Här är de mest spännande serierna och filmerna som släpps i mars, enligt Café.

The Mandalorian, säsong 3

Premiär 1 mars på Disney+.

Foto: Disney+

Framgången med The Last of Us har förvandlat den skicklige Pedro Pascal till serievärldens just nu hetaste skådespelare. Och visst har Pascal ett svårslaget Q1 2023: Lagom till upploppet av The Last of Us är han tillbaka som hårdför prisjägare i en av de bättre serierna från Star Wars-universumet. I den nya säsongen, som kronologiskt utspelar sig efter den sista filmen i originaltrilogin, reser Din Djarin och Grogu (”Baby Yoda”), som han återförenades med i Star Wars-serien The Book of Boba Fett, till mandaloriernas hemplanet i hopp om att återupprätta sin heder. Att döma av den visuellt bedårande trailern blir uppdraget inte helt enkelt.


Daisy Jones & the Six

Premiär 3 mars på Prime Video.

Foto: Prime Video

De må hända att det handlar om personlig preferens. Men visst är det nästan alltid premiummys att konsumera spelfilmer och serier om rockband på 70-talet? I genren är Spinal Tap och Almost Famous i en klass för sig. Med underskattade HBO-serien Vinyl i någorlunda färskt minne ska det bli en god stund att kasta sig över mini-serien Daisy Jones & the Six. Prime-serien baseras på Taylor Jenkins Reids populära rockroman med samma namn.

Daisy Jones & the Six får vi följa ett Fleetwood Mac-liknande rockband under deras uppgång i 1970-talets Los Angeles till att de når världsberömmelse och plötslig splittras när karriären står på topp. Många år senare minns bandmedlemmarna orsaken till att de gick skilda vägar på olika sätt. Serien produceras av bland andra Reese Witherspoon.


Perry Mason, säsong 2

Premiär 7 mars på HBO Max.

Foto: HBO Max

Den första HBO-säsongen om USA:s meste fiktiva försvarsadvokat Perry Mason hyllades för sin visuella presentation. I säsong två blir det ännu mer tjusiga miljöer från 1930-talets Los Angeles när Perry Mason (Matthew Rhys) tar sig an ett nytt fall. Den här gången handlar det om ett mystiskt fall kring en död ättling till en svinrik familj som gjort sin förmögenhet på olja.

https://www.youtube.com/watch?v=VkM_TNfB-gA&ab_channel=HBOMax


Strandhotellet

Premiär 7 mars på Viaplay.

Foto: Viaplay

Näst på tur i Camilla Läckbergs innehållsimperium är en krimladdad såpa om förbjuden kärlek, familjerivalitet och mordgåtor med bland andra Samuel Fröler, Marianne Mörck och Rennie Mirro. Strandhotellet är mångsysslaren Läckbergs andra Viaplay-serie efter framgångarna med Lyckoviken och den nya Viaplay-serien har redan fått grönt ljus för en andra säsong.

I serien kämpar Samuel Frölers karaktär Werner Gyllenmark för att nå högre status i hemorten Saltsjövik. Statusen kommer främst från att han driver Strandhotellet, en familjeverksamhet som han sätter framför allt – ofta med brutala metoder om det krävs. I rollerna ser vi också Filip Wolfe Sjunnesson, Sofia Karemyr och Jenny Ulving McCabe.


Luther: The Fallen Sun

Premiär 10 mars på Netflix.

Foto: Netflix

Idris Elba är tillbaka som mästerdetektiven John Luther, men den här gången i form av en film istället för serieavsnitt som tidigare. Filmen spinner vidare på BBC-serien som sändes mellan 2010–2019 och den trogna tittaren kommer att känna igen sig när Luther ska nysta runt i ett olöst mord som en sadistisk seriemördare tycks ha begått.


Ted Lasso, säsong 3

Premiär 15 mars på Apple TV+.

Bild från Ted Lassos tredje säsong.
Världens mest empatiske fotbollstränare är tillbaka. Foto: Apple TV+

Glöm Jürgen Klopp – världens mest populära fotbollstränare heter Ted Lasso, är amerikan och vet ett och annat om lagkemi men väldigt lite om taktiska formationer. I två säsonger har den aningslösa fotbollstränaren coachat, eller kanske snarare anti-coachat, sig in i serietittarnas hjärtan med det Crystal Palace-inspirerade laget AFC Richmond.

I den nya säsongen tippar brittiska pundits laget sist i tabellen inför stundande Premier League-säsong. Lassos tidigare assisterande tränare och goda vän Nate (Nick Mohammed) har chockartat gått över till konkurrenten West Ham, och i kölvattnet kliver Roy Keane-figuren Roy Kent in som ny assisterande tränare i AFC Richmond. Samtidigt är Ted Lasso satt under stor press både på jobbet och privat.


Yellowjackets, säsong 2

Premiär 25 mars på SkyShowtime.

Elijah Wood dyker upp i andra säsongen av överlevardramat ”Yellowjackets”. Foto: SkyShowtime

Den första säsongen av det psykologiska thrillerdramat hyllades av många som en av 2022 års bästa tv-serier. Serien, som framförallt under de fyra första avsnitten balanserade mellan fyra starka och fem svaga plus, lyckades i sina bästa stunder knyta ihop den aviga genremixen av rysare och relations- och coming of age-drama. Redan nu är det alltså dags för en ny säsong.

Serien, som handlar om ett fotbollslag i high school-ålder som år 1996 överlever en flygkrasch i den kanadensiska vildmarken och utvecklar ett sorts sektbeteende, jämförs bland annat med Lost. I den nya säsongen fortsätter tittaren att förflyttas mellan dåtid och nutid för att komma ännu närmre sanningen om vad som egentligen hände under de 19 månader som laget tillbringade i vildmarken.


Succession, säsong 4

Premiär 27 mars på HBO Max.

Foto: HBO Max.

Världens kanske bästa tv-serie de senaste åren står för årets mest efterlängtade återkomst. Maktspelet och konflikterna i den dysfunktionella mediamogulfamiljen Roy intensifieras ytterligare när Alexander Skarsgårds svenske techentreprenör lägger bud på familjens mediebolag Waystar Royco. Familjemedlemmarna med Shiv, Kendall och Roman i spetsen drabbas också av existentiell ångest – vad händer med deras liv om bolaget faktiskt säljs?

Säsong fyra av Succession blir den sista säsongen, men skaparen Jesse Armstrong verkar redan småsugen på en spinoff.


Murder Mystery 2

Foto: Netflix

Den första Murder Mystery var puttrigt Adam Sandler- och Jennifer Aniston-mys. Uppföljaren lär fortsätta på samma treplusspår. Du lär oavsett inte lämna soffan besviken eftersom det i princip är omöjligt att bli besviken av en Adam Sandler-film. I uppföljaren kämpar Sandler och Aniston för att få runt sin privata detektivbyrå. De båda finner sig mitt i händelsernas centrum när deras vän kidnappas under sitt eget påkostade bröllop.


Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.