Annons
Annons

Nya gymmet skippar träning – ger föräldrar 45 minuter av det de verkligen behöver

För en utmattad småbarnsförälder kan 45 minuter sömn vara nyttigare för kroppen är ett träningspass, menar gymmet.

Joel Linde

Ofta vill vi träna betydligt mer än vi faktiskt gör eftersom det lätt känns som att tiden inte räcker till. För småbarnsföräldrar, som kanske inte ens har en regelbunden nattsömn (eller någon nattsömn överhuvudtaget) kan det verkligen kännas som att ett gympass efter jobbet är en oöverkomlig prövning.

Annons

Och i vissa fall kanske det inte heller är vad föräldrarna behöver allra mest. Så tänkte åtminstone ett gym i London när de öppnade sitt pass Napercise, skriver Independent.

Gilla Cafe.se på Facebook

Bakgrunden till passet var en undersökning som hade visat att 86 procent av föräldrar uppgav att de kände sig utmattade. Därför erbjuds deltagarna ultimata förutsättningar för att sova under passets 45 minuter, med lugnande bakgrundsljud, varsin säng och noggrann kalibrerad temperatur.

– Sömn är så mycket viktigare än vad många människor inser. Vi tenderar att fokusera på de kortsiktiga effekterna, som att vara trött eller att vi har svårt att fokusera men sömn är också väsentligt för vårt långsiktiga fysiska och mentala välmående, säger sömnexperten Kathryn Pinkham som varit med och tagit fram konceptet.

Varför har ingen tänkt på detta tidigare? Och när kommer ett likadant gym till Sverige?

Annons

Dela (3)
TweetaLaddar