Nya lättviktare från Nike

2012 var året då natural running-skorna slog igenom. Och 2013 är året då de kommer i en uppsjö vidareutvecklade och tillspetsade varianter. Inte minst visar sig det i Nikes två nya modeller till konceptet Free. En natural running-sko är en slags barfotasko med grövre sula, som på grund av sin lägre dämpning lämpar sig bäst […]

Publicerad 2013-07-29 10:55  | Lästid: 1 minut | Patrik Hedlund

2012 var året då natural running-skorna slog igenom. Och 2013 är året då de kommer i en uppsjö vidareutvecklade och tillspetsade varianter. Inte minst visar sig det i Nikes två nya modeller till konceptet Free.

En natural running-sko är en slags barfotasko med grövre sula, som på grund av sin lägre dämpning lämpar sig bäst för framfotslöpning alternativt kortare löpsträckor (alternativt crossfit eller gymaktiviteter).

Nu presenterar Nike två nya modeller ur sin natural running-serie Free.

Nike Free Flyknit och Nike Free Hyperfeel har tagit det bästa från två välkända Nike-teknologier.

Nike Free Flyknit.

I Free Flyknit kombineras den stickade rörliga och lätta flyknitteknologi-ovansidan med den flexibla sulan från Nike Free. Precis som Nikes andra Free-modeller sägs skon kunna stärka kroppens naturliga rörelser samtidigt som den ger  löparen ökat stöd.

Med den andra nyheten, Nike Free Hyperfeel, har Nike gått steget längre genom att minska lagret ytterligare mellan fot och mark. Skon är utrustad med den tunnaste Lunarlon-sulan någonsin, som även den får jobba med Nikes Flyknit-överdel.

Skorna lanseras i butik i höst. Priset är ännu inte avslöjat, men en kvalificerad gissning är 1 200 kronor.

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta