Annons
Annons

Nya nätleken: Här visar de hur enorm en kondom kan bli

Nu är nästa stora trend efter Ice Bucket Challenge här. Den här gången släpper människor kondomer fyllda med vatten över sina huvuden för att visa hur hållbart och stort preventivmedlet kan bli.

Tobias Skagerström

 

condomchallengeuppe

Kondomutmaningen går ut på att en vän släpper en kondom fylld med vatten över huvudet på sin kompis. Om allt går som det ska ska kondomen lindas runt ansiktet med vattnet kvar inuti. Ungefär som det går för de här killarna (du behöver inte ha små blå byxor på dig för att göra utmaningen).

Den här nya trenden är inte bara ett skojigt (nåja) sätt att visa upp sig i bar överkropp utan görs även för en bra sak.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Allting tros ha börjat med en video i Japan som ville uppmärksamma att kondomer är hållbara, hur stora de kan bli och att det är viktigt att skydda sig vid sex.

– Det är en jätterolig grej och det är kul att se att människor provar detta. Sedan vet jag inte om det är det bästa sättet att testa om kondomer håller, men allt som påminner människor om kondomer och att använda dem är bra, säger Pelle Ullholm, sexualupplysare på Riksförbudet för sexuell upplysning (RFSU).

Hur hållbara är kondomer egentligen?

– Det säljs inga kondomer i Sverige som inte håller måttet och kondomer från RFSU klarar av en minimigräns på 20 liter/luft vid ett luftsprängningstest och den ska kunna dras ut till 40 cm på bredden. De kan spricka av andra anledningar som att kondomen har legat i solen och torkat, pappret runt omkring har gått sönder, datumet har gått ut, naglar eller könshårstubb gör ett hål eller något annat.

Är det något man ska tänka på om man gör utmaningen?

– Utmaningen visar att kondomer kan bli otroligt stora och om man vill att den ska spricka får man fylla den med mycket vatten. Sedan verkar det vara en bra idé att sitta i ett badkar så att det inte blir så blött överallt.

Tidigare har artisten Zara Larsson visat på kondomers hållbarhet när hon la upp sin berömda bild på en kondom över sitt ben och den nya trenden följer i samma fotspår. 

 

To all the guys saying ”my dick is too big for condoms” TAKE A SEAT Ett foto publicerat av Zara Larsson (@zaralarsson)

Det finns dock de som det inte gått så bra för när de hakat på trenden och hashtaggen condomchallengefail har trendat på Twitter. Här är några av de bidrag som det inte har gått så bra för i utmaningen.

 

Många kommenterar och varnar för att kondomen hindrar den som gör utmaningen att andas. Att kunna andas är bra, kom i håg det. 

Annons

Dela (10)
TweetaLaddar