Nya smaker på Sprite och Fanta – här kan du köpa dem redan nu

Idag presenterade Coca-Cola två nyheter i sitt läsksortiment – en ny smak på Sprite och en ny smak på Fanta.

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-03-23 10:08  |  Lästid: < 1 minut
sprite-mynta-fanta-ananas-citron

I Sverige har Fanta tidigare gjorts i smaker som apelsin, citron, vilda bär och nu senast – mango. Inför sommaren 2016 berättade idag Coca-Cola att årets nya Fanta-smak är ananas/citrus.

Men den mer spännande smaken som presenterades idag är den nya versionen av Sprite. För första gången på 16 år kommer en variant på Sprite – och smaken är mynta. Den är säkert god att dricka som den är, men man kan inte undvika att tänka på hur de underlättat för oss att blanda mojitos i parkhänget eller vid grillen – man gillar ju ändå mojitos.

Båda dryckerna är sötade med socker och steviolglykosider, vilket innebär att produkten innehåller 30% mindre kalorier än vanlig läsk.

När kan man då köpa de här dryckerna?

Sprite: Från mitten av april kommer den att finnas tillgänglig på burk 330 ml och PET-flaska, 1,5 liter i de flesta affärer. Men redan nu finns den på Hemköp, Willys och Hemmakväll.

Fanta: Från mitten av april kommer den nya smaken att finnas att köpa överallt. Men redan nu finns den i Pressbyrån och 7Eleven, SF biografer och kioskkedjan My Way.

Läs även: 6 fräscha mojitos som du kan göra hemma

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-03-29 14:59